United Group imenovala Alexandru Delvenakiotis za potpredsjednicu Grupe za korporativne poslove

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2023. u 09:51
Foto: United Group

Veći dio tog iskustva stekla je u sektorima medija i telekomunikacija.

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Europi, imenovala je Alexandru Delvenakiotis potpredsjednicom Grupe za korporativne poslove, a dužnost je počela obnašati 1. rujna 2023. godine. Alexandra u United Grupu dolazi iz Adecco Grupe gdje je bila potpredsjednica vanjskih komunikacija i odnosa s medijima. Posjeduje više od 18 godina rada u odnosima s javnošću, odnosima s medijima i korporativnim komunikacijama. Veći dio tog iskustva stekla je u sektorima medija i telekomunikacija, prethodno obavljajući dužnost direktorice Grupe za komunikacije i odnose s javnošću u Ringier Axel Springer Media AG i potpredsjednice korporativnih komunikacija u kompaniji Sky (DACH).

Inače, Alexandra Delvenakiotis dolazi na mjesto Dragice Pilipović Chaffey koja je bila važan dio upravljačkog tima United Grupe od 2008. do 2009. godine. Pilipović Chaffey je postala izvršna direktorica SBB-a, a od 2015. godine je bila potpredsjednica Grupe za korporativne poslove. Dragica će i dalje nastaviti pružati izniman doprinos Grupi kao savjetnica za javne poslove te kao predsjednica Upravnog odbora Fondacije SBB.

“Oduševljeni smo što se Alexandra pridružila našem timu. Njezino iznimno iskustvo u pružanju komunikacija na razini uprave i strategije javnih poslova za globalne kompanije bit će od neprocjenjive vrijednosti za United Grupu dok se nastavljamo širiti na nova tržišta EU-a. Alexandra će imati ključnu ulogu u razvoju odnosa Grupe sa svim vanjskim dionicima, kao i u odnosima s medijima dok radimo na konsolidiranju nedavnih akvizicija te jačamo vidljivost najbolje ponude digitalnih usluga United Grupe na svim tržištima”, izjavila je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe.

“U ime cijele United Grupe od srca želim zahvaliti i Dragici za sve što je učinila za našu kompaniju. Dragica se pridružila SBB-u iz EBRD-a i uz njihovu je podršku pomogla da SBB postane regionalni tržišni lider na području digitalne televizije i širokopojasnih usluga koje su dostupne danas. Kao potpredsjednica Grupe za korporativne poslove imala je važnu ulogu biti ambasadorica tvrtke prema vanjskim dionicima, ali jednako tako i integralnu ulogu pri donošenju upravljačkih odluka, kako se kompanija razvijala. Dragica će nastaviti imati ključnu ulogu kao savjetnica za javne poslove, te će ujedno biti i podrška Alexandri”, dodala je.

Alexandra Delvenakiotis magistrirala je medijske i komunikacijske studije na Freie Universität Berlin, a školovanje je nastavila na Humboldtovom sveučilištu u Berlinu, Stanford Oversea Studies Center Berlin, gdje je završila poslijediplomski magisterij iz europskih studija te ima International Executive MBA iz ESADE Business School. Delvenakiotis posjeduje državljanstva Grčke, Njemačke i Švicarske.

Komentirajte prvi

New Report

Close