Ovo je najbolje pitanje na intervjuu za posao, a o odgovoru ovisi hoćete li ga i dobiti

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2019. u 08:51
Foto: Getty Images

Ljepota ovog pitanja, kaže Welch, je da, ako ste menadžer za zapošljavanje, “možete vidjeti koliko jako vaš kandidat želi posao, kao i vrstu pripreme, domišljatosti i energije koju će donijeti prvi dan na posao.

Ako ste menadžer za zapošljavanje, to je vaša prilika da saznate više o tome kako kandidat pristupa odgovornostima. A ako ste kandidat, to je jednostavna prilika da se zaista izdvojite iz konkurencije.

To pitanje je, kaže Welch CNBC-u: "Što ste učinili kako biste se pripremili za ovaj intervju?"

Kaže da voli ovo pitanje jer "odgovor može biti tako razotkrivajući, a to je i prilika za isticanje".

"Jednom sam imala kandidatkinju za izvršnu pomoćnicu koja je izgledala savršeno na papiru", prisjeća se ona. “Imala je veliko iskustvo, a uz to otišla je i na moj test iz uređivanja. Naš je razgovor krenuo veselo, sve dok nisam postavila pitanje. Iznenađeno je odgovorila: "Um, tražila sam vaš ured na Google kartama.". To je bila njezina priprema.

Naravno – traženje mjesta vašeg intervjua mora biti na vašem popisu obveza, ali to se teško može smatrati pripremom. Umjesto da nastavi s tom kandidatkinjom, Welch je odabrala nekoga tko se dodatno potrudio i napravio dovoljno istraživanja o Welch i povijesti njezine karijere.

"Evo koga sam na kraju izabrala: ženu koja je pročitala sve moje knjige i kolumne.”.

Ne samo da je ta kandidatkinja Googlala adresu, nego se i noć prije toga odvezla do mjesta kako bi provjerila situaciju s parkiranjem.

“Wow, počeli ste raditi na ovom poslu prije nego što ste ga uopće dobili", rekla joj je Welch, začuđena zbog snalažljivosti i borbenosti kandidatkinje.

Ljepota ovog pitanja, kaže Welch, je da, ako ste menadžer za zapošljavanje, "možete vidjeti koliko jako vaš kandidat želi posao, kao i vrstu pripreme, domišljatosti i energije koju će donijeti prvi dan na posao.

A ako ste kandidat, kaže ona, to je prilika da dokažete isto.

– Što bi više mogli poželjeti od pitanja na intervjuu? – kaže Welch. "Pitajte, ili budite spremni odgovoriti na to – i uspjet će vam.".

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kod nas se uclanis u HDZ.
Svaki intervju izbjegnes time

A da joj netko kaže “Posudio sam od roditelja novce za poštene cipele i košulju”…

New Report

Close