Bruno Mazurkiewicz je novi direktor društva Međunarodna zračna luka Zagreb

Autor: Objava za medije , 12. veljača 2014. u 13:51
Goran Jakus/PIXSELL

Bruno Mazurkiewicz ima dugogodišnje iskustvo u razvoju zračnih luka, a u MZLZ dolazi s pozicije direktora tvrtke ATOL (Airport Terminal Operations Ltd.).

Bruno Mazurkiewicz je novi direktor društva Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) d.d.
Zagreb, 12. veljače 2014. – Bruno Mazurkiewicz novi je direktor društva Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) d.d. i predsjednik Upravnog odbora koji, uz njega, čine David Gabelica i Hulya Sofuoglu. Njegovo će imenovanje stupiti na snagu u petak, 14. veljače 2014. godine, a na spomenutim će pozicijama naslijediti Gonzalvea de Cordouea, koji je u Zagreb stigao 1. rujna 2012. godine sa zadatkom da organizira pripremu i preuzimanje zagrebačke zračne luke. De Cordoue se vraća u Pariz kako bi radio na drugom projektu tvrtke ADPM (Aéroports de Paris Management), a i dalje će kao savjetnik ostati zadužen za koordinaciju i nadzor nad poslovanjem Međunarodne zračne luke Zagreb.

Bruno Mazurkiewicz ima dugogodišnje iskustvo u razvoju zračnih luka, a u MZLZ dolazi s pozicije direktora tvrtke ATOL (Airport Terminal Operations Ltd.), koja je ugovorno zajedničko ulaganje (eng. joint venture) tvrtki ADPM (Aéroports de Paris Management) i AML (Airport of Mauritius Ltd), a bavi se upravljanjem Sir Seewoosagur Ramgoolam, međunarodnom zračnom lukom na Mauricijusu.

„Već se određeno vrijeme pripremam za dolazak u Zagreb za koji smatram da ima značajni potencijal postati vodeće regionalno čvorište. Od svojih sam kolega čuo mnogo pozitivnih komentara o sposobnostima i predanosti zaposlenika zračne luke da pridonesu njezinom razvoju i uspjehu cijelog projekta, što me izuzetno raduje. Svjestan sam izazova i odgovornosti, ali sam siguran da će mi iskustvo vođenja sličnog projekta u Mauricijusu uvelike pomoći u razvijanju kapaciteta zagrebačke zračne luke te unaprjeđenju kvalitete usluga koje pružamo putnicima, zrakoplovnim kompanijama te ostalim poslovnim partnerima“, naglasio je Mazurkiewicz i zahvalio Gonzalveu de Cordoueu za uspješno obavljen dosadašnji posao u MZLZ-u.
Bruno Mazurkiewicz je bio zadužen za razvoj, dizajn, izgradnju i poslovanje novog putničkog terminala u zračnoj luci na Mauricijusu. Projektom upravlja tvrtka ADPM kroz tvrtku ATOL u obliku petnaestogodišnje koncesije, a iznos ukupne investicije je 270 milijuna eura. Tamošnji putnički terminal izgrađen je u roku od tri godine, s kapacitetom od 4.5 milijuna putnika godišnje.

Široko stručno iskustvo

Mazurkiewicz je diplomirani inženjer Sveučilišta u Parizu, a ima i diplomu u poslovnoj administraciji i upravljanju pariškog Instituta za poslovnu administraciju (IAE – Institute of Business Administration). Tijekom svoje je 25-godišnje karijere, uključujući 22 godine koje je proveo u sklopu grupacije ADP (Aéroports de Paris), skupio široko stručno iskustvo u upravljanju velikim projektima izgradnje zračnih luka, nadzoru nad uvođenjem novih usluga u sustav infrastrukture zračnih luka te upravljanju i održavanju poslovanja zračnih luka u različitim okruženjima.

Bruno Mazurkiewicz pridružio se grupaciji ADP 1986. godine te radio na različitim pozicijama povezanima s upravljanjem i nadzorom nad projektima izgradnje zračne luke Paris-Charles de Gaulle, a 1999. godine imenovan je direktorom operativnog održavanja u okviru operativne poslovne jedinice. Godine 2004. promoviran je na poziciju direktora infrastrukturalne poslovne jedinice (eng. Power & Utilities Business Unit) u zračnoj luci Paris-Charles de Gaulle, u sklopu koje je bio zadužen za razvoj novih kapaciteta.

Godine 2009. imenovan je direktorom tvrtke ATOL, koncesijskog društva zaduženog za upravljanje, razvoj i izgradnju novog putničkog terminala zračne luke na Mauricijusu. Bruno Mazurkiewicz ima dugogodišnje iskustvo u razvoju međunarodnih zračnih luka te je kao stručnjak i savjetnik bio uključen u brojne projekte tvrtki ADP i ADPM. Ima 52 godine, oženjen je i otac troje djece.

Komentirajte prvi

New Report

Close