Boris Žgomba ponovno član izvršnog odbora Europskog udruženja putničkih agencija i touroperatora

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2022. u 13:04
Foto: Uniline

Jedan mi je od prioriteta jačanje svijesti o važnosti agencija za ukupni turizam i gospodarstvo, kako kod Europske komisije, tako i kod nacionalnih tijela

Na današnjoj Izbornoj sjednici Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora (The European travel agents’ and tour operators’ associations – ECTAA) koja je održana na Cipru, uz tri kandidata, ponovno je za člana Izvršnog odbora ECTAA-e, na razdoblje od 2022. do 2024. godine, izabran i hrvatski predstavnik – predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK, dosadašnji član Izvršnog odbora Europskog udruženja putničkih agencija i organizatora putovanja (ECTAA) te predsjednik Uprave Unilinea, vodeće destinacijske menadžment kompanije u Hrvatskoj i regiji, Boris Žgomba.

“Velika mi je čast što sam još jednom dobio priliku biti članom izvršnog odbora ECTAA, ključnog europskog udruženja, kada su u pitanju turističke agencije i turoperatori, kroz koje se javno zalažemo za politike koje će dodatno unaprijediti poslovanje u turizmu. Kao i dosad, jedan mi je od prioriteta jačanje svijesti o važnosti agencija za ukupni turizam i gospodarstvo, kako kod Europske komisije, tako i kod nacionalnih tijela”, naglasio je Žgomba.

ECTAA okuplja nacionalne udruge putničkih agencija i touroperatora 30 europskih zemalja, među kojima 27 iz EU-a, predstavlja oko 70.000 poduzeća, među kojima i ona iz Hrvatske čija su Udruženja putničkih agencija HGK i Udruga hrvatskih putničkih agencija u članstvu od 2005. godine. ECTAA je u Bruxellesu prepoznata od strane industrije i donositelja odluka kao glavni predstavnik putničkih agenata i turoperatora te je cijenjeni konzultantski partner o svim politikama koje mogu utjecati na aktivnosti turističkih agenata i turoperatora. Aktivnosti ECTAA kreću se od pitanja politike Europske unije (turistička politika, zaštita potrošača, vizna politika, standardi itd.) i pitanja IATA-e do pitanja odredišta (promocija odabranih destinacija, bavljenje pitanjima destinacije, kao što su zdravlje i sigurnost, ograničenja putovanja, itd.).

Komentirajte prvi

New Report

Close