Vozač debitira kao investitor: U privatnoj rundi najviše uložio Juraj Šebalj

Autor: Marina Biluš , 18. srpanj 2022. u 07:00
Tim startupa Make It Easy - Mladen Herceg, Marko Stojaković, Damir Škrtić, Martina Švrgulja, Dragan Milutinović nada se međunarodnom uspjehu suftvera MobilityONE, Foto: TOMISLAV MILETIC/PIXSELL

U utorak kreće MobilityONE Funderbeam kampanja.

U rujnu bi hrvatski startup Make It Easy sa svojim softverom za upravljanje voznim parkovima imena MobilityONE trebao prijeći iz testne u naplatnu fazu, a potom krenuti i na inozemna tržišta. No, takav iskorak zahtijeva i ozbiljnije razine kapitala, pa se tim odlučio na novu rundu prikupljanja investicija kojoj je targetirani iznos postavljen na 1,5 milijuna eura.

Platformom do 300.000 eura

Prvi korak u tom manevru počinje već sutra kada i službeno starta javna kampanja za MobilityONE na platformi Funderbeam putem koje osnivači ciljaju privući oko 300.000 eura svježeg kapitala. Uoči sutrašnjeg predstavljanja projekta javnosti, ekipa Make It Easyja odlučila se dodatno privući interes potencijalnih ulagača otkrivši kako je kroz privatnu investicijsku rundu najizdašnije ulaganje dosad imao jedan od simbola domaće autmotive scene – rally vozač Juraj Šebalj koji financijskom injekcijom u MobilityOne debitira kao investitor. To ipak nije sve jer je odlučeno da će Šebalju pripasti i titula brend ambasadora pa će u utorak, uz šeficu Zagrebačke burze Ivanu Gažić, Ognjana Despota iz Funderbeama SEE te Mladena Hercega, Marka Stojakovića i Damira Škrtića iz MobilityONE-a, i popularni vozač pozvati ulagače da podrže ovu digitalnu platformu.

Tri zainteresirana fonda

Kako su osnivači ovog startupa nedavno otkrili upravo Poslovnom dnevniku, ciljani iznos kapitala prikupljat će se kroz još dva investicijska “kraka”.

Jedan su, očekivano, fondovi rizičnog kapitala, a zasad su, kažu Stojaković i Herceg, tri zainteresirana za ulaganja u njihov softver. Treći je izvor europski fond za pametna rješenja mobilnosti – EIT Urban Mobility, europska inicijativa za stvaranje urbanih prostora pogodnih za život. Mladen Herceg tom nam je prilikom otkrio da im je plan zatvoriti investiciju do kraja godine.

Inače u Sjedinjenim Američkim Državama već imaju partnericu Trez Vu koja priprema teren za izlazak američko tržište.

Komentirajte prvi

New Report

Close