U ležernom razgovoru dok su na moru zajedno pekle kolače sestre Vesna Ceraj i Marina Krpan prije pet su godina svoju ljubav prema slatkom odlučile pretvoriti u posao. Krenule su odmah u akciju, pronašle poslovni prostor i otvorile Cukeraj.
M. Krpan
Zaposlili smo samo jednu slastičarku koja je pekla kolače prema našim receptima i kupili nešto opreme da vidimo kako će nam ići
Prvu slastičarnicu slatkog imena otvorile su 2008. na Jarunu, a nekoliko godina kasnije Cukeraj je otvoren i na Britanskom trgu i u Dubravi. U samo nekoliko godina slastičarnica je postala prepoznatljiv zagrebački brend, a sudeći prema odličnim poslovnim rezultatima, sponatana ideja pretvorila se u uspješnu poslovnu priču."Kada smo se upustili u posao, bojali smo se kako će nas tržište prihvatiti. Zato smo i krenuli s malim prostorom u kojem je bila i manja proizvodnja. Zaposlili smo samo jednu slastičarku koja je pekla kolače prema našim receptima i kupili nešto opreme da vidimo kako će nam ići. U sve smo krenuli vrlo skromno, a skromni smo i danas jer nam je primarni cilj zadovoljiti potrebe kupaca", ispričala nam je Marina Krpan, suvlasnica Cukeraja, inače doktorica nutricionizma zaposlena na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu kao viša asistentica."Hrana i nutricionizam su mi struka. Cijeli život bavim se time i Cukeraj je došao kao lijep spoj. Osim ljubavi prema kolačima, i sestra, koja je doktorica medicine, i ja imamo znanstvenu podlogu za ovo čime se bavimo. Svi kolači koje proizvodimo rade se isključivo na tradicionalan način, po recepturi koja je isključivo naša, ili naših baka, te od biranih namirnica", priča Krpan kojoj je, kao nutricionistici, kvaliteta slastica najvažnija.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu