ZET uvodi velike promjene zbog koronavirusa: Evo što se mijenja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. ožujak 2020. u 11:58
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

ZET je već prije uveo niz preventivnih mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Zagrebački električni tramvaj intenzivirao je mjere za sprječavanje širenja koronavirusa prema kojima od 18. ožujka neće biti moguć izravni kontakt s vozačima, u autobusima više neće biti moguće kupiti voznu kartu, a od ponedjeljka se uvodi i ljetni vozni red za sve linije.

Kako se ističe u priopćenju objavljenom na mrežnoj stranici koronavirus.hr, ZET je počeo provoditi mjere u svrhu osiguranja zaštite zdravlja vozača javnog prijevoza.

Vozači više neće otvarati prva vrata kod ulaska putnika u autobuse i tramvaje te od 18. ožujka više neće biti moguća kupnja karata u autobusima. U autobusima su zalijepljene bijele trake koje odvajaju vozača i prva vrata od ostatka autobusa.

Uz to, povlače se stari tramvaji i autobusi te će se od ponedjeljka 23. ožujka primjenjivati ljetni vozni red za sve linije ZET-a.

Iz ZET-a podsjećaju da su s obzirom na razvoj epidemiološke situacije vezane za koronavirus, a na temelju preporuke Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba od petka, 13. ožujka, intenzivirali mjere za sprječavanje širenja zaraze te se svakodnevno dezinficiraju sva vozila, i to triput na dan.

ZET je već prije uveo niz preventivnih mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, a riječ je o svakodnevnom pojačanom čišćenju vozila dezinfekcijskim sredstvima koja, prema navedenoj deklaraciji, uništavaju bakterije, gljivice i viruse. Osim klasičnog nanošenja, dezinfekcijska sredstva nanose se i raspršivanjem po cijeloj unutrašnjosti vozila tlačnim prskalicama.

Nadalje, kako bi bolje zaštitio svoje zaposlenike, ZET je osigurao dezinfekcijski sapun za pranje ruku te sredstva za dezinficiranje ruku za sve radnike, osigurao zaštitna sredstva za sve radnike koji imaju kontakt s putnicima i vozilima te proveo edukaciju radnika i putnika putem plakata o mjerama zaštite od koronavirusa koji su u svim vozilima ZET-a istaknuti na vidljivim mjestima.

“Naglašavamo kako se našim vozilima, terminalima i prodajnim mjestima svakodnevno koriste stotine tisuća građana koje servisira oko 4000 radnika ZET-a te ćemo se i ubuduće pridržavati svih preporuka koje izdaju nadležna tijela, a radi smanjenja rizika od širenja ove zarazne bolesti”, poručuju iz ZET-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close