ZET ukida karte od 15 kuna: Evo koliko će koštati nove

Autor: Poslovni.hr , 18. siječanj 2019. u 08:21
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iako se ZET s kartom od 15 kuna koja se može kupiti u vozilima nije “proslavio”, ona od četiri kune još uvijek je hit.

U ZET-ovim autobusima i tramvajima od prvog dana sljedećeg mjeseca ponovno će se moći kupiti vozne karte po nižim cijenama. Trenutno je dostupna samo ona od 15 kuna.

Kod vozača će se od veljače moći kupiti karte po cijeni od šest i deset kuna, a one najjeftinije, od četiri kune, i dalje će biti moguće kupiti samo na kioscima.

"Karte se trenutačno izrađuju jer će biti drukčije od ovih koje se mogu kupiti izvan vozila i na njima će pisati “kupljena kod vozača”, kaže predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET, Anto Jelić. 

Večernjem listu rekao je i kako vjeruje da će karte od šest i deset kuna u potpunosti istisnuti onu od 15 kuna. Kako je pojasnio, ova koja će se kupiti za šest kuna vrijedit će pola sata, baš kao i ona koja se izvan busa i tramvaja kupuje za četiri kune.

Na kioscima i u prodavaonicama Zagrebačkog električnog tramvaja moći će se kupiti polusatna karta od četiri kune, jednosatna od sedam i jednoipolsatna od deset kuna. A u busevima i tramvajima dostupne će biti karte za šest i deset kuna.

"Ovo će sad biti olakšanje i vozačima, a i putnicima, što smo u konačnici i željeli", kaže Jelić.

Iako se ZET s kartom od 15 kuna koja se može kupiti u vozilima nije "proslavio", ona od četiri kune još uvijek je hit. Uvedena je 1. veljače 2017. godine, a u prvih šest mjeseci prodano je više od 20 milijuna tih karata što je ZET-u donijelo gotovo 100 milijuna kuna. Istodobno, pala je prodaja karata od deset kuna, kao i pokaza.

Komentari (3)
Pogledajte sve


Kad bandić kum ima tiskaru, pa malo malo moramo tiskati novu kartu.
I stvarno ste naivni ako mislite da je to slučajno i da se jadnici bez diploma ne snalaze.

Meni ih je zao !! Isto kao i ovi sto svake godine moraju tiskat knjige za skolu, jer se hrvatski, matematika, priroda …. rapidno mijenjaju pa se strasni programi i gradivo mora preslagivati … a,sad jos dok smo uveli i 2 tableta plus će biti još veći i brži „napredak„

Kad bandić kum ima tiskaru, pa malo malo moramo tiskati novu kartu.
I stvarno ste naivni ako mislite da je to slučajno i da se jadnici bez diploma ne snalaze.

Nevjerojatno lutanje i kompliciranje u tako jednostavnoj stvari. Za nepovjerovat.
Umjesto da uvedu karte od pet, sedam i pol i deset kuna za 30, 60 i 90 minuta kupljive i kod vozača i na kioscima, uvode ovakve nevjerojatne nebuloze. Totalno ludilo i nesnalaženje.

New Report

Close