Želja Mađara je više Jadrana, manje Balatona

Autor: Objava za medije , 17. ožujak 2021. u 14:04

Szallas.hu najveća je mađarska online turistička agencija koja od 2007. godine posluje u pet zemalja i koja broji preko 11 milijuna korisnika.

Prema rezultatima ankete koju je provela najveća mađarska online putnička agencija Szallas.hu, petina ispitanika koji su sudjelovali u anketi ove godine ima želju posjetiti Hrvatsku, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj Ivana Herceg.

„Većina mađarskih gostiju u Hrvatsku dolazi u individualnim aranžmanima, prvenstveno iz razloga što im je naša zemlja poznata, bliska i prometno lako dostupna destinacija u koju se uvijek rado vraćaju. Podaci iz ove ankete izuzetno nas vesele jer nam daju određeni optimizam za nadolazeći ljetni dio turističke sezone kada su u pitanju mađarski gosti“, istaknula je Herceg, pritom nadodavši kako je online putnička agencija Szallas.hu jedan od najvažnijih partnera hrvatskog turizma na tržištu Mađarske.

Prikupljeni podaci također pokazuju kako 66 posto Mađara planira putovanje u ovoj godini, a uz samu Mađarsku, jedna od najtraženijih destinacija je upravo Hrvatska. Dodajmo kako su rezultate ankete prenijeli brojni i vodeći mađarski tiskani mediji, kao i internet portali, a među kojima je i portal Alfahir.hu, koji je rezultate ankete objavio u članku naslova „Želja Mađara je više Jadrana, manje Balatona“.

Szallas.hu najveća je mađarska online turistička agencija koja od 2007. godine posluje u pet zemalja i koja broji preko 11 milijuna korisnika. U svojoj ponudi imaju više od 75 tisuća smještajnih objekata svih kategorija, među kojima i više od 20 tisuća hrvatskih smještajnih objekata. Do 2020. godine ostvarivali su kontinuirani rast broja noćenja, realiziranog bukinga i transakcija u hrvatskim smještajnim objektima pa je tako u rekordnoj 2019. godini putem njihovih platformi ostvareno više od 215 tisuća noćenja mađarskih turista u Hrvatskoj, dok je u 2020. godini ostvareno nešto više od 50 tisuća noćenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close