Zdravko Delić za povratak dobrog imidža hidroaviona na Jadranu

Autor: Marija Crnjak , 12. prosinac 2016. u 13:25
Klaus Dieter Martin i Zdravko Delić. Ante Čizmić/CROPIX

Delić će biti najbliži suradnik generalnog direktora Klausa Dietera Martina, koji ostaje na poziciji. ECA najavljuje dodatne avione i letove.

European Coastal Airlines (ECA) u novu letačku sezonu ulazi s kadrovskim pojačanjem, imenovanjem  Zdravka Delića na mjesto accountable manager ECA, objavila je kompanija danas. Delić dolazi s mjesta člana upravnog odbora tvrtke Delta Air čiji je suvlasnik, a javnosti je poznat i kao bivši predsjednik Uprave Zrakoplovno tehničkog centra u Velikoj Gorici.

U ECA za Poslovni.hr pojašnjavaju  kako će Delić biti najbliži suradnik generalnog direktora Klausa Dietera Martina, te će biti odgovoran za dnevno poslovanje letačkih i zemaljskih operacija, drugim riječima može se nazvati operativno-tehničkim direktorom. Kako je poznato, portal Index.hr koji je ljetos pisao o nepravilnostima u radu tvrtke, nedavno je objavio da će Delić zamijeniti Martina na hrvatskom tržištu.

Tvrtka koja je zbog nepravilnosti u poslovanju imala prekid letova na Jadranu usred turističke sezone najavila je velik povratak u 2017. U objavi se hvale novim kadrovskim pojačanjem. "Gospodin Zdravko Delić, stručnjak za zrakoplovstvo poznat i daleko izvan granica Hrvatske, pridružio se timu European Coastal Airlinesa u sklopu priprema za još snažniji nastup na tržištu tijekom turističke sezone 2017. godine. Gospodin Zdravko Delić donosi u našu tvrtku pravo blago iskustva u zrakoplovstvu. 

Sigurni smo da će s ovim pojačanjem našeg već uspješnog tima letovi u proljetnoj sezoni 2017. godine biti još bolje pripremljeni, a korisnici biti još zadovoljniji nezaboravnim iskustvom panoramskih letova na optimalnoj visini za razgledavanje ljepota Jadrana. Gospodin Delić će dodatno optimizirati naše letačke operacije u Hrvatskoj i biti svojevrsna kontaktna točka za naše poslovne partnere, Hrvatsku zrakoplovnu agenciju i ostale suradnike", ističu u ECA.

Tvrtka u ovom trenutku povezuje 15 lokacija i 11 luka, a u poslovanje su investirali 22 milijuna eura. 

"Sve destinacije bit će ponovno operativne u 2017. godini, a ECA će dodatno proširiti broj povezivanjem destinacija kao što su Mali Lošinj – Trst i Mali Lošinj – Ancona. ECA-ini hidroavioni su uvijek bili sigurni za letenje. Zrakoplove je tvrtki ECA isporučila švicarska tvrtka za održavanja RUAG. Švicarska tvrtka imala je kontinuirani nadzor nad održavanjem zrakoplova. ECA će nastaviti s korištenjem istih zrakoplova, ali i povećati svoju flotu dodatnim zrakoplovima.

ECA namjerava dodati tri nova zrakoplova u 2017. godini i tada će imati flotu od ukupno sedam operativnih zrakoplova", otkrio nam je danas Klaus-Dieter Martin.

Komentirajte prvi

New Report

Close