Zaraženi svatovi: Inspektorat privremeno zatvorio zaprešićki resort za vjenčanja

Autor: Poslovni.hr , 01. rujan 2023. u 10:47
FOTO: Pixabay

Sanitarna inspekcija privremeno je zabranila korištenje prostora, opreme i prostorija, dok se analizom ne dokaže da su provedene učinkovite mjere pranja, čišćenja i dezinfekcije

“Počeo sam povraćati i onda mi je odjednom postalo hladno. Tresao sam se pa sam otišao u kućicu za mladence i tamo sam se pokrio s tri deke”, svoju svadbu iz noćne more koje se prošlog petka održala u popularnom resortu za vjenčanja u Zaprešiću opisao je mladoženja Mislav.

Zbog slabosti je, kako je ispričao za 24sata, morao zvati i hitnu koja mu je dala injekcije protiv mučnina i tabletu za snižavanje temperature. Svoj prvi ples mladenci su otplesali tek oko 3 ujutro. Drugi dan i mladenka je dobila simptome, a ubrzo su se počelo javljati stotinjak gostiju koji su također osjetili probavne smetnje.

Na vjenčanjima nekoliko dana prije toga, u resortu se također dogodila zaraza norovirusom. Vlasnik je tada tvrdio da nije od hrane, nego da je virus donio netko od gostiju. No u 24sata su dobili potvrdu da je Državni inspektorat sada zatvorio resort. ” S obzirom na ponavljajuća obolijevanja osoba od norovirusa na predmetnoj lokaciji te uzimajući u obzir epidemiološke indicije o trajanju incidentne situacije te mogućim izvorima kontaminacije za koje su dane preporuke, sanitarna inspekcija Državnog inspektorata privremeno je zabranila korištenje prostora, opreme i prostorija, dok se analizom od ovlaštenog laboratorija ne dokaže da su provedene učinkovite mjere pranja, čišćenja i dezinfekcije”, napisali su u odgovoru 24sata.

Komentirajte prvi

New Report

Close