Zagrebačke ulice pune smeća, kamioni u rasulu i nema tko raditi

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2022. u 10:14
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Sve kante po cestama trebale bi dobiti unificirane boxeve. Realnost je – od 4000 lokacija, tek su pregledi obavljeni na 1500.

Hoće li se Tomislav Tomašević spotaknuti na svoje predizborno obećanje oko otpada u Zagrebu? Njegov plan odvajanja “plaćaš koliko bacaš” pred novom je odgodom dok su zagrebačke ulice zatrpane smećem. Za RTL iz Grada odgovaraju da još odlučuju.

Trebali bi što prije, jer sistem odvoza otpada se raspada. Nema tko raditi i nitko neće sjesti za volan neispravnih kamiona Čistoće, naime u voznom parku pokvareno je 70 kamiona.

“Kamioni su u rasulu. Prije 5 godina na podružnicu čistoće kupljeni su novi kamioni, ali nažalost nije se gledalo da budu unificirani, nego smo kupili 5 različitih kategorija kamiona i sad imamo velikih problema i nemamo dijelove”, objašnjava Marijana Kaltak, predsjednica Sindikata Čistoće.

17 ljudi – toliko se javilo na nove natječaje za vozače kamiona u Čistoći. 17 ljudi, a trebaju ih 50. Za posao koji je trenutno u Zagrebu tražen kao konobari i spremačice na Jadranu. Zašto? Plaća je od 4.700 do 5.700 kuna.

Sve kante po cestama trebale bi dobiti unificirane boxeve. Realnost je – od 4000 lokacija, tek su pregledi obavljeni na 1500.

Komentirajte prvi

New Report

Close