Zagreb uskoro dobiva novi južni ulaz u grad i proširenje tramvajske mreže

Autor: Poslovni.hr , 09. veljača 2024. u 08:23
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Zagreb uskoro dobiva novi južni ulaz u grad i nakon 20 godina proširenje tramvajske mreže na Sarajevskoj cesti. Gradit će se i rekonstruirati u etapama. Povodom objave natječaja u prostorijama Gradske četvrti “Novi Zagreb Istok” projekt je predstavljen građanima.

Dvije prometne trake na Sarajevskoj cesti zamijenit će tri u svakom smjeru.

U sredini će prometovati tramvaj, a cijelom dužinom Sarajevske ceste izgradit će se odvojena pješačka i biciklistička staza. Izgradnjom cestovnog vijadukta preko Ranžirnog kolodvora Sarajevska postaje novi južni ulaz u grad.

– Prva faza obuhvaća polaganje svih instalacija i izvedbu kolnika, a zatim slijedi semaforizacija, objašnjava Igor Bukvić, koordinator projekta i projektant.

Prva faza izgradnje trebala bi, ako sve bude u redu, početi na jesen.

Etape i nacrt projekta sinoć su predstavljeni građanima.

– Projekt izgradnje Sarajevske ceste izuzetno je važan za četvrt jer obuhvaća produljenje pruge od 2,5 km od rotora do Hrelića, Jakuševca, i time će se četiri kvarta spojiti na mrežu tramvajskih pruga, kaže za HRT Tinko Bogovac, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – istok.

Idućih deset dana nacrt projekta bit će izložen u prostorijama Gradske četvrti Novi Zagreb – istok i svi zainteresirani mogu ga doći pogledati.

Komentirajte prvi

New Report

Close