Domaći hotel s termalnim lječilištem konačno bi mogao dobiti novog kupca

Autor: Marija Crnjak , 25. siječanj 2022. u 07:13
Propali su planovi da kineski investitor preuredi objekt u Krapinskim Toplicama/Colliers.com

Osim javne kampanje u medijima, Colliers je prodaju oglasio i na svojoj web stranici, slanjem Colliers Newslettera na više od 3000 kompanija kao i direktnim kontaktiranjem ciljane liste potencijalnih kupaca.

Nakon što su propali višegodišnji planovi da kineski investitor provede najavljeni projekt uređenja Hotela Toplice u Krapinskim Toplicama, hotel bi konačno mogao dobiti novog kupca.

Kako doznaje Poslovni dnevnik, prodajni proces sa širokom i javnom marketinškom kampanjom u rujnu 2021. je započela kuća Colliers.

Kako je poznato, Toplice Hotel u vlasništvu je tvrtke Spring spa Hotel čiji su osnivači kinesko poduzeće koje zastupa Yongdong Wu i CSEBA, poslovna asocijacija koja povezuje Kinu sa zemljama jugoistočne Europe.

Osim javne kampanje u medijima, Colliers je prodaju oglasio i na svojoj web stranici, slanjem Colliers Newslettera na više od 3000 kompanija kao i direktnim kontaktiranjem ciljane liste potencijalnih kupaca.

“Zaprimili smo ponude od nekoliko zainteresiranih kupaca. Hotel još nije prodan, ali smo u naprednoj fazi. Krapinske Toplice su dobro poznato termalno lječilište i jedan od najljepših kutaka Hrvatskog zagorja.

Zanimljivo je da Krapinske Toplice imaju manje izraženu sezonalnost dolazaka i noćenja od destinacija na moru. Hotel Toplice ima veliki potencijal primarno zbog svoje lokacije u Krapinskim Toplicama ali i prostornog plana koji dozvoljava povećanje kapaciteta.

Nakon renovacije i tržišnog repozicioniranja vjerujemo da hotel može poslovati odlično”, kažu u Colliersu.

Usto, kao prednost vide i ulazak Hrvatske u Eurozonu te Shengen, što će se pozitivno reflektirati na buduće poslovanje hotela kao i na cijeli sektor zdravstvenog turizma.

Osim toga, ulaganje u stvarnu imovinu predstavlja izvrstan štit od inflacije, ističu, no zasad ne mogu otkrivati tko su zainteresirani kupci, te je li već odabran onaj pravi.

Komentirajte prvi

New Report

Close