Za one koji žele AZ: Prvo zatvorili punkt za cijepljenje, pa se predomislili

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2021. u 14:20
Foto: Pixsell/PIXSELL

Osim toga, mišljenje EMA-e najavljeno je za četvrtak, i ako bi ono bilo pozitivno, sigurno bi potaknulo još neke naše sugrađane na cijepljenje”, rekao je.

Načelnik Sožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, Ratimir Ljubić, objavio je da će sutra, u srijedu, cijepljenja AstraZenecinim cjepivom na punktu u Svetom Petru Orehovcu ipak biti, za one sugrađane koji se žele cijepiti AstraZenecom.

Ratimir Ljubić rekao je medijima da su od cijepljenja bili odustali jer su mnogi građani općina Sveti Petar Orehovec, Gornja Rijeka i Kalnik odustali od cijepljena.

“Organizacija punkta je zahtjevan posao koji iziskuje ljudske i materijalne resurse. Osim toga, mišljenje EMA-e najavljeno je za četvrtak, i ako bi ono bilo pozitivno, sigurno bi potaknulo još neke naše sugrađane na cijepljenje”, rekao je.

Kaže da je pogrešno protumačeno da je Stožer KKŽ-a protiv cijepljenja AstraZenecom te pozvao sve građane koji to žele, da dođu sutra.

Doktorica Draženka Vadla, ravnateljica HZJZ-a Koprivničko-križevačke županije, rekla je da je 6400 osoba primilo prvu dozu cjepiva, a s drugom dozom cijepljeno je njih 2100.

“Privremena obustava nije vezana za nikakvu stručnu procjenu. Naglašavam da su sva cjepiva jednako vrijedna”, rekla je i apelirala na sve sugrađane da se cijepe.

Dosad su u županiji imali osam punktova, rekla je, te nitko nije razvio ozbiljne nuspojave. Pozvala je građane da ne odustaju i jave se svojim liječnicima.

Istaknula je i da je privremena odgoda bila zbog straha sugrađana.

Podsjetimo, ranije danas je Stožer civilne zašite Koprivničko-križevačke županije donio odluku o privremenoj odgodi punkta za cijepljenje opće populacije u Svetom Petru Orehovcu koji je bio planiran za srijedu, 17. ožujka.

Komentirajte prvi

New Report

Close