Jedna županija odgodila cijepljenje AstraZenecom: “Pričekat ćemo mišljenje Europske agencije za lijekove”

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2021. u 10:06
Foto: Reuters

Građane mole za razumijevanje te ih pozivaju da se i dalje prijavljuju svojim liječnicima obiteljske medicine za cijepljenje koje je, poručuju, najučinkovitiji način zaštite od bolesti COVID-19.

Stožer civilne zašite Koprivničko-križevačke županije donio je odluku o privremenoj odgodi punkta za cijepljenje opće populacije u Svetom Petru Orehovcu koji je bio planiran za srijedu, 17. ožujka.

Na punktu je bilo planirano cijepljenje protiv SARS-CoV-2 virusa cjepivom AstraZeneca stanovnika općina Sveti Petar Orehovec, Gornja Rijeka i Kalnik, a cijepljenje se privremeno odgađa do donošenja mišljenja Europske agencije za lijekove (EMA) koje se očekuje u četvrtak, 18. ožujka.

Na području Koprivničko-križevačke županije dosad je cjepivima Pfizer, Moderna i AstraZeneca cijepljeno 6363 građana prvom te 1961 drugom dozom, prilikom čega nisu zabilježene ozbiljnije nuspojave. Sva registrirana cjepiva u Hrvatskoj i Europskoj uniji djelotvorno štite od težih oblika bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda, stoji u priopćenju Stožera.

Građane mole za razumijevanje te ih pozivaju da se i dalje prijavljuju svojim liječnicima obiteljske medicine za cijepljenje koje je, poručuju, najučinkovitiji način zaštite od bolesti COVID-19.

“Budimo i dalje odgovorni te se pridržavajmo svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa, a kako bismo suzbili pandemiju koronavirusa, ključno je da se cijepi velika većina građana jer na taj način štitimo sebe i osobe s kojima živimo ili dolazimo u kontakt”, stoji u priopćenju koprivničko-križevačkog stožera.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Naslov bombastičan: “jedna županija odgodila cijepljenje astrezenecom”.

Potom u tekstu saznamo da je zaustavljeno na punktu  u nekom Sv.Petru na Orehovcu.

E sada,kakve veze ima punkt na Orehovcu sa naslovom sam Bog zna..

Ali jedna županija je zaustavila….

New Report

Close