Za iduću sezonu sprema se veliki povratak s ovog turističkog tržišta

Autor: Marija Crnjak , 20. studeni 2022. u 11:39
Uniline

Program ovog ekskluzivnog putovanja pod nazivom Romantic Croatia, Diamond Invitation obuhvatio je najbolju ponudu hrvatske gastronomije, kulture i tradicije.

U organizaciji agencije Uniline, Dubrovnik je posljednjih dana posjetilo više od 600 najuspješnijih prodajnih predstavnika kompanija iz Južne Koreje. Program ovog ekskluzivnog putovanja pod nazivom Romantic Croatia, Diamond Invitation obuhvatio je najbolju ponudu hrvatske gastronomije, kulture i tradicije.

‘Ovakva incentive putovanja iznimno su važna za hrvatski turizam, a dolazak grupe južnokorejskih turista odličan je znak za nadolazeću predsezonu, kako za Dubrovnik, tako i za cijelu Hrvatsku. Od pojave pandemije, gosti iz ovog dijela svijeta nisu posjećivali Hrvatsku, međutim ovog ljeta su u našu zemlju počeli stizati prvi turisti iz Južne Koreje, koji su našu zemlju prepoznali kao iznimno sigurnu destinaciju. Interesa za putovanja u Hrvatsku sve je više, a posebno za ovu vrstu turističke ponude.”, izjavila je Martina Tomić, voditelj prodaje u Unilineu.

Među gostima koji su u Dubrovnik sletjeli Korean Air privatnim charterom bili su i deseci južnokorejskih influencera, koji će promoviranjem Hrvatske na društvenim mrežama, zasigurno potaknuti dodatni interes gostiju iz Južne Koreje. Gosti iz Južne Koreje destinaciju biraju prema lifestyleu i kulturi, a Hrvatsku su prepoznali kao sigurnu destinaciju vrhunske gastronomske i kulturne ponude.

Podaci iz razdoblja prije pandemije su pokazivali koliko je važno emitivno tržište Južna Koreja. Prije pandemije, 2019.godine, u Hrvatsku je došlo više od 400.000 turista iz Južne Koreje, koji su ostvarili preko 511.000 noćenja. Do kraja ove godine ta je brojka bila skoro deset puta manja, iz Koreje je do kraja listopada bilo tek oko 53 tisuće noćenja, s oko 32 tisuće dolazaka. Te su brojke kao i za sva azijska tržišta i dalje slabe, no s velikim nadama za iduću godinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close