Vrata otvorili farmaceuti, a nastavlja oružje

Autor: Darko Bičak , 27. ožujak 2019. u 21:59
Indijski predsjednik Ram Nath Kovind na forumu u HGK

Skromna gospodarska suradnja od 162 milijuna dolara može se i treba povećati.

Indija je jedno od najbrže rastućih tržišta u svijetu te joj je samo u zadnjih pet godina BDP porastao za tisuću milijardi dolara te svaka zemlja može naći svoj gospodarski interes u “najvećoj demokraciji svijeta”, kako često zovu Indiju, zaključeno je jučer u Zagrebu na Hrvatsko-indijskom poslovnom forumu u HGK koji je organiziran povodom posjete indijskog predsjednika ram Nath Kovinda našoj zemlji.

Ukupna trgovinska razmjena Hrvatske s Indijom prošle je godine iznosila 162 milijuna dolara, od čega tek 13 milijuna otpada na naš izvoz. Ako uzmemo u obzir da je indijski BDP prošle godine dosegao tri tisuće milijardi dolara, jasno je koliki potencijal za rast postoji. Najznačajniji indijski investitor u Hrvatskoj je tvrtka ACG Lukaps iz Ludbrega koja se bavi proizvodnjom želatinskih kapsula za farmaceutsku industriju. ACK je u Hrvatsku došao prije 11 godina, a od tada su uložili oko 32 milijuna eura i proizvodnju povećali šest puta, broj zaposlenih se utrostručio, a sva proizvodnja im ide u izvoz.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović istaknula je vojnu industriju kao veliku priliku za izlazak na indijsko tržište, a veliku potrebu za vojnom opremom potvrdio je i predsjednik Ram Nath Kovind.     

Komentirajte prvi

New Report

Close