Vinko Zulim na račun Općine potrošio na hranu i piće 40.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 01. prosinac 2023. u 12:32
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1954.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Radi se, kako navode mediji, o bivšem saborskom zastupniku HDZ-a i najdugovječnijem načelniku Općine Seget Vinku Zulimu.

Zulim se tereti da je zbog visokih troškova reprezentacije na račun općinskog proračuna u vrijeme dok je bio na čelu općine oštetio općinu za najmanje 40.864,42 eura.

‘Optužnicom se okrivljenika tereti da je, u razdoblju od početka siječnja 2017. do 31. prosinca 2018. u Segetu, kao načelnik Općine Seget (dalje: Općina), koristeći ovlaštenje raspolaganja proračunskim sredstvima Općine, nalagao plaćanje računa za troškove konzumacije hrane i pića napravljene u raznim ugostiteljskim objektima na području Segeta Donjeg, Segeta Vranjice, Boraje i Šibenika, a koji nisu nastali u službene svrhe već su bili privatne naravi.

Nadalje se okrivljeniku stavlja na teret da je na pojedinim ispostavljenim računima neistinito navodio svrhu ugošćivanja te je svojim potpisom odobravao isplatu, slijedom čega su ovlašteni djelatnici Općine plaćali te račune. Ujedno je naložio da se iz proračunskih sredstava Općine podmire troškovi proslave za postignute rezultate na lokalnim izborima, iako za to nije bilo osnove’, stoji u priopćenju USKOK-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close