VIDEO: Prvi dijelovi konstrukcije Pelješkog mosta uskoro stižu iz Kine u Hrvatsku

Autor: Poslovni.hr , 18. prosinac 2019. u 13:18
Foto: YouTube

Rasponski sklop odnosno glavna nosiva greda, sastavlja se od elemenata koji su sastavljeni od čeličnih limova zavarivanjem.

U pogonima u Kini završena je izrada prvog segmenta čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most. A to su kineski graditelji i prigodno obilježili, što se može vidjeti na kratkom videu kojeg su objavile Hrvatske ceste. Oko 400 segmenata čelične rasponske konstrukcije dovozit će se brodovima iz Kine, neki dijelovi bit će dugi šest, a neki 12 metara, ovisno je li raspon na stupu sa zategom ili bez njega.

Prvih 30 segmenata iz Kine za Hrvatsku kreće, kako kazali Večernjem listu u HC-u, sredinom siječnja sljedeće godine i očekuje se na gradilištu krajem siječnja ili početkom veljače. Njihova ukupna težina je 6831 tonu.

Rasponski sklop odnosno glavna nosiva greda, sastavlja se od elemenata koji su sastavljeni od čeličnih limova zavarivanjem. Dijelovi pojedinih segmenata mosta sastavljaju se u tvornici i onda transportiraju na gradilište. Veličina dijelova koji se mogu sastaviti u tvornici ovisi o mogućnostima njihovog transporta do gradilišta gdje će biti sastavljeni u cjelinu koja će biti ugrađena na konačno mjesto u konstrukciji.

Komentirajte prvi

New Report

Close