VIDEO/FOTO: Provjerili smo kako je novi zagrebački rotor ‘podnio’ prvu jutarnju gužvu

Autor: Poslovni.hr , 27. siječanj 2020. u 08:37
Foto: Borna Filić / Pixsell

U nedjelju ujutro u promet su puštene cestovne prometnice na rekonstruiranom zagrebačkom rotoru.

Nakon što je zagrebački rotor u nedjelju otvoren za vozila, danas smo provjerili kako funkcionira promet tijekom prvih jutarnjih gužvi.

Sam prolazak kroz rotor nešto prije 8 sati ujutro bio je brz i jednostavan, ali je čekanje na semaforu prije rotora za pravac od Jadranskog mosta prema Novom Zagrebu i Remetincu trajalo neočekivano dugo i stvorile su kolone.

Kako smo zamijetili, promet prema Arena centru tekao je bez poteškoća i zastoja.

Da podsjetimo, u nedjelju ujutro u promet su puštene cestovne prometnice na rekonstruiranom zagrebačkom rotoru, te tunelski podvožnjaci i sve pristupni pravci iz Remetinečke ceste, Dubrovačke i Jadranske avenije te Jadranskog mosta, a do početka svibnja i tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze.

Pročelnik Gradskog ureda za promet Dinko Bilić priopćio je kako je izvođenje projekta zagrebačkog rotora bilo potrebno definirati kroz dvije uporabne cjeline, a koje je bilo potrebno raspodijeliti na dijelove građevine za koje je potrebna privremena prometnica i radove koji se mogu izvesti samo nakon uklanjanja privremene prometnice.

Komentari (4)
Pogledajte sve

S obzirom da je novi rotor napravljen da se smanje guzve i poveca protocnost vozila, mogu reci da to nije ostvareno jer sam danas zapeo u koloni zbog semafora koji ne radi ucinkovito, a drugom prilikom sam odlucio ici kroz tunel i postujuci ogranicenje od 40km/h dozivio sam blicanja i trubljenja vozaca koji su valjda vec imali priliku tokom dana prolaziti tunelom pa su znali da je ogranicenje nelogicno..nisam za jurcanje, ali kad sam izasao iz tunela shvatio sam koliko je ogranicenje besmisleno, pristojno i logicno bi bilo da se stavi znak ogranicenja 60 km/h.

mislim da je većina jutros iz znatiželje išla probati proći, sada kada su vidjeli i dalje će izbjegavati rotor i neće više biti gužve, svi će biti zadovoljni i Miki i kumovi i semafordžije i građani vozači, moto za korištenje rotora biti će Zaobiđi Rotor

I to u kruznom toku gdje postoji tunel za one koji idu ravno, te pristupne ceste za one koji izlaze na prvoj desnoj strani. Rotor zapravo koriste samo oni u smjeru Remetinec-Savska i obratno, Novi Zagreb-Remetinec i obratno, te Jadranska Avenija (Karlovac) – Savska. Zapravo, trebali su zatvoriti izlazak za Remetinec, te samo ostaviti pristupne ceste (Iz Remetina u N.Zagreb, te Jadranska Avenija (Karlovac/Arena centar) – Remetinec), i to je to. Nakon toga bi mogli maknuti glupe semafore i sve bi islo puno brze, A onih par % koji bi isli za remetinec neka prodju kroz tunel, pa kod Arene neka idu lijevo kroz Laniste, neš ti problema i opterecenja.

New Report

Close