Uvode se nove mjere za klubove, one koji budu izvor zaraze će zatvarati

Autor: Poslovni.hr , 12. kolovoz 2020. u 14:22
FOTO: Pixabay

Sve će to kontrolirati pripadnici civilne zaštite, ali i, po novome, sanitarni inspektori. 

Uvode se nove mjere za klubove, a novost je i to da će inspektori moći zatvarati klubove u kojima se pojavi zaraza.

Krunoslav Capak je rekao da su dorađene preporuke za noćne klubove prema kojima bi se trebali zatvoriti svi zatvoreni prostori u klubovima, a ljudi bi se trebali okupljati isključivo u otvorenim dijelovima klubova. Preporučuje se i da se zatvore plesni podiji, a da se postave stolovi koji će omogućiti fizičku distancu među skupinama ljudi. Nove preporuke odaslane su lokalnim stožerima civilne zaštite.

Sve će to kontrolirati pripadnici civilne zaštite, ali i, po novome, sanitarni inspektori.

“Uključit ćemo u sanitarne inspektore. Odsad će postojat mogućnost da se klubovi u kojima se utvrdi zaraza zatvore na određeno vrijeme”, rekao je Capak na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

Capak je naveo i da se radi o privremenoj, a ne trajnoj mjeri, koja će trajati dok za to bude potrebe. Priznao je da nema precizan podatak o tome koliko je od današnjih 130 novozaraženih povezano s noćnim klubovima.

“Ali jedan dobar dio ima veze s noćnim klubovima, i to nekoliko njih. Vezano je uz svega tri grada na obali, danas nam se pojavio i jedan otočić na jadranskoj obali. Slobodno mogu reći klubovi u Novalji, Makarskoj, i Vodicama i danas se pojavio Vir”, naveo je Capak.

Komentirajte prvi

New Report

Close