U Hrvatskoj nagli skok broja zaraženih: Imamo 130 novozaraženih, prosjek godina je 34

Autor: Poslovni.hr , 12. kolovoz 2020. u 14:03
Foto: Davor Pongracic/CROPIX/POOL/PIXSELL

Već je tijekom jutra kad su počela pristizati izvješća lokalnih stožera bilo jasno da je po pitanju broja novozaraženih koronavirusom danas jedan od najgorih dana od početka epidemije. Uskoro je stigla i obavijest da će Stožer nakon dužeg vremena imati konferenciju za novinare.

Imamo 130 novih slučajeva. 686 je aktivno oboljelih, 8 pacijenata je na respiratoru. Ukupan broj slučajeva je 5870. 2279 osoba je u samoizolaciji Testirano je 132292, od toga 1604 u posljednja 24 sata. Aktivno bolesnih je 35 zdravstvenih djelatnika.

“Nema bitnih novih žarišta. Ljudi se vraćaju s godišnjih odmora i imamo dosta mlađih oboljelih. Od ovih danas novozaraženih prosjek životne dobi je 34 godine. Oni su sudjelovali na različitim mjestima gdje se mladi zabavljaju”, rekao je Krunoslav Capak.

Najviše je slučajeva u Splitsko-dalmatinskoj županiji – 46 novih (33 s područja županije, 11 s prebivalištem u drugim područjima, 2 Švicarke) i Gradu Zagrebu – 29.

Capak je podsjetio da su promijenjena pravila rada za noćne klubove.

“Dali smo snažnu preporuku da se zatvoreni dijelovi klubova zatvore. Nema plesnih podija, tamo se trebaju postaviti stolovi s razmacima. Inspekcija Civilne zaštite će to kontrolirati”, naveo je Capak.

Komentirajte prvi

New Report

Close