Uspješno završen EU projekt “S pomoćnikom mogu bolje”

Autor: Poslovni.hr , 20. srpanj 2016. u 12:21
Grad Split

Anketirano je 100 roditelja, od kojih je 97% iskazalo zadovoljstvo zbog provedbe projekta i angažiranja pomoćnika u nastavi njihovoj djeci, a 98% je izrazilo želju da se njihovoj djeci osigura pomoćnik i u sljedećoj školskoj godini.

Grad Split je u suradnji s 23 osnovne škole Grada Splita uspješno proveo EU projekt S pomoćnikom mogu bolje. 

Projekt je odobren u kolovozu 2015. godine u sklopu natječaja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za dodjelu bespovratnih sredstava .za osiguranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama za školsku godinu 2015/2016. 

Projektom se omogućilo angažiranje i zapošljavanje 71 pomoćnika u nastavi za 101 učenika u 23 splitske osnovne škole. Ukupna vrijednost projekta je 3,1 milijun kuna od čega je 2,5 milijuna kuna europskih bespovratnih sredstava, a preostalih 600 tisuća kuna je Grad Split osigurao u svom proračunu. 

Putem prijave na „Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2016. godinu“ Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Grad Split je osigurao dodatnih 360.000 kn za sufinanciranje projekta S pomoćnikom mogu bolje, tako da će na kraju Grad Split umjesto 600.000 kn vlastitih sredstava, morati osigurati 240.000 kn za sufinanciranje provedbe projekta.
Cilj projekta je osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama s ciljem povećanja njihove socijalne uključenosti i integracije u redoviti sustav školovanja, poboljšanja  obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja, ne samo u odgojno-obrazovnim skupinama, već i u široj zajednici.

Svi ciljevi su uspješno i ostvareni, a o čemu svjedoče i rezultati provedenih anketa među roditeljima učenika s poteškoćama, kao i nastavnog osoblja. Anketirano je 100 roditelja, od kojih je 97% iskazalo zadovoljstvo zbog provedbe projekta i angažiranja pomoćnika u nastavi njihovoj djeci, a 98% je izrazilo želju da se njihovoj djeci osigura pomoćnik i u sljedećoj školskoj godini. Također je 99% od 251 anketiranog učitelja i nastavnika iskazalo zadovoljstvo provedbom projekta i angažiranjem pomoćnika.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close