Umjesto na tri, investitorima koncesije na pet godina

Autor: Poslovni dnevnik , 20. siječanj 2015. u 10:30
Ministar Mihael Zmajlović/Patrik Macek/PIXSELL

Objavljen nacrt Pravilnika o postupku davanja koncesijskog odobrenja na zaštićenom području.

Zagreb Ministarstvo zaštite okoliša i prirode objavilo je na svojim internetskim stranicama nacrt Pravilnika o postupku davanja koncesijskog odobrenja na zaštićenom području, koji će biti u javnoj raspravi do 14. veljače.

Novi pravilnik osigurat će transparentniji način izdavanja koncesijskih odobrenja i definirati uvjete i načine obavljanja dopuštenih djelatnosti u zaštićenim područjima te utvrđivanje naknada. Njegovim stupanjem na snagu detaljno će se urediti problematika davanja koncesijskih odobrenja s ciljem olakšavanja poslovanja pravnim i fizičkim osobama koje se bave djelatnostima u zaštićenim područjima. "Naša zaštićena područja imaju velik potencijal da postanu generatori razvoja lokalnih sredina i regija, posebno na području turizma, ekoturizma i ugostiteljstva.

Novim pravilnikom jasno se reguliraju postupci davanja koncesijskih odobrenja za obavljanje djelatnosti u zaštićenim područjima  te se produljuje rok dodjele koncesija s tri na pet godina", rekao je ministar Mihael Zmajlović. Uvodi se koncesijsko odobrenje za obavljanje jednokratnih djelatnosti ili djelatnosti koje se ne obavljaju u kontinuitetu duljem od sedam dana na godišnjoj razini. Uređuju se tako pitanja koja se odnose na manifestacije, sportska natjecanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close