Umjesto dizanja ruke, zastupnici će pritisnuti gumb. Za to smo već platili 2,5 mil. kn, ali nije zaživjelo

Autor: Poslovni.hr , 17. prosinac 2012. u 10:54
Arhivska fotografija, Photo: Boris Scitar/PIXSELL

Planirani troškovi Sabora za sljedeću godinu izose gotovo milijun i 200 tisuća kuna više nego ove godine.

Planirani troškovi Sabora za sljedeću godinu izose više od 146 milijuna kuna, gotovo milijun i 200 tisuća kuna više nego ove godine. Jedan od razloga je renoviranje sabornice, mjenjanje razglasa, a umjesto rukama, zastupnici bi napokon trebali glasovati elektronički. I to ne zahvaljujući 2 i pol milijuna kuna već potrošenih na onaj ugrađen 2003. godine, već je u planu kupnja novog sustava, izvijestila je RTL televizija

Umjesto dizanja ruku, zastupnici će se uskoro opet izjašnjavati stiskom gumba jer Sabor je odlučio kupiti novi sustav za elektroničko glasanje. "Oni koji su naručili onaj prvi sustav, a naručili su ono što nikada nije funkcioniralo, odnosno profunkcioniralo, trebali bi sada snositi trošak ovoga novoga sustava", rekao je saborski zastupnik Damir Kajin (IDS). U prije devet godina kupljeni elektronski sustav iz novca poreznih obveznika uloženo je oko 2 i pol milijuna kuna, ali zbog nepouzdanosti se ne koristi.

"Prije svega, ja bih pitao tko je primio lovu, tko je primio novac, a tko je dao dva i pol milijuna za sustav koji ne funkcionira. Stalno oformljujemo nova Povjerenstva, trebalo bi izgleda oformiti Povjerenstvo da se vidi gdje je iscurio novac u Saboru", smatra Branko Vukšić (HL), saborski zastupnik.

Iako se oko toga, čini se, slažu i oporba i vladajući, za to očito nitko neće snosit sankcije, a novi sustav jedan je od razloga zbog kojeg će Sabor dogodine potrošiti gotovo milijun i 200 tisuća kuna više nego ove godine, objavio je RTL.

Komentirajte prvi

New Report

Close