Umirovljena liječnica donirala 4 milijuna kuna za izgradnju i opremanje Centra za mlade, evo što kaže

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2022. u 14:41
Foto: Pixabay

Nadam se da će taj centar postati mjesto susreta mladih i razvoja njihovih talenata i zadovoljenja želja za znanjem.

Četiri milijuna kuna iznos je koji je umirovljena rovinjska liječnica dr. Marisa Sciolis Škrapić odlučila donirati za izgradnju i opremanje Centra za mlade u Rovinju, piše Glas Istre.

Ova nesvakidašnja i vrlo rijetka humana i nesebična gesta izazvala je istinsko oduševljenje u javnosti.

Za Glas Istre je skromno u razgovoru rekla da je na ideju došla prošloga ljeta kada je vidjela jednu anketu. Ta anketa je pokazala da u Rovinju postoji potreba za takvim centrom.

“Nakon toliko toga što je Zaklada napravila u 12 godina – dodjele vrhunskih stipendija za studente, pijanistički masterclass u klasi vrhunskih međunarodnih pijanista, smotre mladih pijanista Istarske županije i Veneta – sazrijela je ideja o pokretanju dugotrajnog projekta za mlade Rovinja. Trebao bi to biti moderan i suvremeno opremljen Centar koji će nositi ime moga sina”, istaknula je rovinjska filantropkinja, koja je formirala Zakladu za prerano preminulog sina jedinca dr. ing. Dina Škrapića.

Ovim gestama na neki način želi nastaviti njegov život kroz edukaciju i pomaganje mladim naraštajima.

“Njegov životni put može postati motivirajući. Kao mladi student krenuo je iz našeg malog mjesta vlastitim znanjem i sposobnostima, da bi ubrzo nakon studija u Milanu i Lausanni stigao u londonski City te se zaposlio u najprestižnijim svjetskim bankama, započevši karijeru u Goldman Sachsu”, rekla nam je dr. Scolis Škrapić.

“Nadam se da će taj centar postati mjesto susreta mladih i razvoja njihovih talenata i zadovoljenja želja za znanjem. Nadam se da će Centrom grad upravljati kako treba. Na mladima je budućnost. Na žalost, drugo ne mogu napraviti”, skromno će dr. Marisa Sciolis Škrapić.

Komentirajte prvi

New Report

Close