Uložili dva milijuna kuna u plažu na Korčuli

Autor: Marija Crnjak , 07. lipanj 2019. u 14:31
Port 9 plaža, Press Foto

Hotelska kompanija HTP Korčula otvorila je danas plažu Port 9, najveću ovogodišnju investiciju kompanije.

Hotelska kompanija HTP Korčula otvorila je danas plažu Port 9, najveću ovogodišnju investiciju kompanije u koju su u prvoj fazi uložili 2 milijuna kuna. Port 9 plaža ujedno je i prva plaža u Korčuli koja je dobila koncesiju županije na deset godina, a riječ je o javnoj plaži s preko 1600 m2 šetnice, ambijentalnom rasvjetom, dizalom za osobe s invaliditetom, hortikulturalnim uređenjem te VIP zonom, a u kojoj će moći uživati gosti Port 9 Resorta, kao i ostali posjetitelji Korčule i lokalno stanovništvo.

Ovo je ulaganje uslijedilo nakon uređenja smještajnih kapaciteta Port 9 Resorta 2017. godine od 75 milijuna kuna. U kompaniji su se pohvalili da su u prvih pet mjeseci imali 6,1 posto veći prihod u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a najviše gostiju dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva (24,3 posto), slijede ih Francuzi (11,5 posto) te posjetitelji iz SAD-a (9,7 posto).

„Korčula je avio destinacija i zato pozdravljamo sve veći broj letova za zračnu luku Dubrovnik. Svaki direktan let nam puno znači što pokazuju i podaci o porastu gostiju iz prekooceanskih zemalja u našim objektima. Bilježimo 22 posto više gostiju iz SAD-a u odnosu na isto razdoblje lani, a povećao se i postotak grupnih putovanja gostiju s Tajvana. Uzmemo li u obzir vremenske (ne)prilike koje nisu bile naklonjene turističkim i ugostiteljskim djelatnicima, ostvarenim rezultatom smo izuzetno zadovoljni", istaknula je Ivana Hatvalić Poljak, predsjednica uprave HTP Korčula.

Inače, u sklopu uređenja plaže postavljena je i mapa Instagram lokacija, prvi takav projekt u Hrvatskoj, a na mapi je označeno sedam lokacija unutar resorta namijenjenih isključivo za fotografiranje koju svaki gost dobije prilikom dolaska.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Važne su sunčane naočale i vrpce, pa taman i zahod se otvarao.

New Report

Close