Uhićen gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2020. u 13:19
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Barišiću je u petak ujutro Hrvatski sabor skinuo imunitet.

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić uhićen je.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić uhićen je tijekom ranog poslijepodneva u Zagrebu, objavila je N1 televizija.

Barišića se sumnjiči zbog nezakonitih aktivnosti u tzv. aferi Janaf, koja se zapravo, prema tvrdnjama USKOK-a vrti oko ivanićgradske tvrtke Elektrocentar Petek vlasnika Kreše Peteka i namještanja poslova za tu tvrtku.

Dražena Barišića, HDZ-ovog gradonačelnika Velike Gorice, sumnjiči se za trgovanje utjecajem i zlouporabu položaja i ovlasti. USKOK sumnja da je od rujna 2019. do 17. rujna 2020. kao gradonačelnik Velike Gorice s Petekom dogovorio da će poduzeti sve radnje da se tvrtki na javnom natječaju za pročistač osigura sve da pobijedi na natječaju. Dogovor je realiziran na način da je Barišić od predsjednika Uprave VG Vodoopskrbe Tomislava Jelisaveca tražio da poduzme niz nezakonitih radnji kako bi tvrtka prošla na natječaju i dobila posao vrijedan 148 milijuna kuna s PDV-om.

Slično se događalo i kod projekta sustava javne rasvjete, vrijednog 33 milijuna kuna. Barišić je, sumnja USKOK, izmanipulirao postupak javne nabave za projektnu dokumentaciju. Osumnjičene su i Mirjana Prodan, te Katarina Gašparac iz Vg Vodoopskrbe.

Barišiću je u petak ujutro Hrvatski sabor skinuo imunitet, s obzirom da je on i saborski zastupnik, kako bi se protiv njega mogla, na zahtjev USKOK-a, pokrenuti istraga i odrediti pritvor, a nakon toga je prihvaćen i njegov zahtjev za stavljanjem saborskog mandata u mirovanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close