U Zagreb stiže avion iz Dubaija sa 73 Hrvata: Idući tjedan dolazi i peti konvoj sa još stotinu

Autor: Poslovni.hr , 02. svibanj 2020. u 12:43
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

“Svi oni koji se žele vratiti u Hrvatsku su dobrodošli”, ističe Grlić Radman. 

Danas će u Zagreb iz Dubaija sletjeti zrakoplov sa 122 europska državljana, a među njima je 73 Hrvata, najavio je u subotu ispred MVEP-a šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman.

Oko 13 sati u Zagreb bi trebao sletjeti avion kompanije FlyDubai s više od stotinu europskih državljana, većinom Hrvata, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova. Na tom letu su i državljani Slovenije, Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Sljedeći tjedan očekuje se peti konvoj sa stotinu Hrvata iz Sjeverne Makedonije, najavio je Grlić Radman. Već ih je 72 vraćeno kući iz te zemlje.

Koordinacijom hrvatskih veleposlanstva u Berlinu, Beču i Ljubljani, organiziran je i povratak još 55 Hrvata, dodaje hrvatski ministar.

Već je omogućen povratak sveukupno 38 hrvatskih državljana iz Maroka, 23 iz Tunisa, 11 s Novog Zelanda, 10 iz Južne Afrike, 7 iz Ruske Federacije, 3 iz Saudijske Arabije, 2 iz Senegala, 2 iz Gabona.

“Svi oni koji se žele vratiti u Hrvatsku su dobrodošli”, ističe Grlić Radman.

Od početka zdravstvene krize repatrirano je oko 1900 Hrvata, od kojih je njih više od 900 vraćeno kući iz trećih zemalja.

Hrvatska šalje pomoć zemljama Zapadnog Balkana

Hrvatska šalje donaciju vrijednu 1.200.000 kuna BiH, Albaniji i Crnoj Gori u pandemiji koronavirusa.

“Na taj način jačamo prijateljstvo i suradnju”, rekao je hrvatski ministar.

Tim zemljama Zapadnog Balkana poslat će se zaštitne maske, šatori, pokrivači, podmetači za krevete, vreće za spavanje, kaže Grlić Radman.

“Hrvatska je usprkos krizi koronavirusa najorganiziranija europska država s obzirom na donesene epidemiološke i druge mjere”, rekao je ministar zemlje koja je u završnici predsjedanja Vijećem EU-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close