U popularnu trgovinu zalutala lisica, zaposlenice u pomoć zvale vatrogasce i veterinare

Autor: Poslovni.hr , 28. srpanj 2022. u 09:03
Foto: Pixabay

Bijesna nije sigurno jer zbog dobre i redovite oralne vakcinacije lisica u prirodi, bjesnoća već godinama kod ovdje nije zabilježena.

Više nego neobičan susret zabilježili su jučer mještani Verude i Stoje. Naime, tijekom jutarnjih sati, najprije oko Uljanikovog stadiona, a potom i oko ‘plavog marketa’ na Stoji, viđena je lisica koja je na kraju, lutajući, ušla u trgovinu ‘Tedi’, piše Glas Istre.

Tamo su je djelatnici higijeničarske službe Veterinarske stanice Pula u konačnici uspjeli i uhvatiti. Djelatnice ‘Tedija’ pokušale su najprije u pomoć pozvati vatrogasce, ali su oni bili na terenu, pa su potom nazvale veterinare koji su je uputili na higijeničare.

Stjepan Kočar, direktor Veterinarske stanice Pula, potvrdio je da je lisica smještena kod njih u karantenu gdje će na promatranju biti i iduća tri dana. Međutim, uvjerava, bijesna nije sigurno jer zbog dobre i redovite oralne vakcinacije lisica u prirodi, bjesnoća već godinama kod ovdje nije zabilježena.

“Riječ je o ženki koja nije jako niti mlada, ali je očito bila u potrazi za vodom ili se jednostavno izgubila te je došla do naseljenog dijela grada gdje je i ulovljena. U kontaktu s lovcima nadležnim za pulsko područje dogovoriti gdje će biti puštena. To će biti ili u Šijanskoj šumi ili negdje u okolici, jer je ona od tuda i došla”, kaže Končar.

Komentirajte prvi

New Report

Close