Dolazi nam kanadski Maple Bear: ‘U Hrvatskoj planiramo imati glavnu školu i vrtić u Zagrebu, ciljamo još tri grada’

Autor: Josipa Ban , 30. lipanj 2022. u 10:50
Rodney Briggs, Luc Albinski i Yann Bidan/PD

Najbržerastuća globalna franšiza ulazi na domaće tržište.

Maple Bear, globalna mreža škola koja potječe iz Kanade, već bi sljedeće godine mogla biti otvorena u Hrvatskoj. Trebala bi to omogućiti suradnja Maple Beara s Vantage Capitalom, fondom iz Johannesburga, koji u regiju planira uložiti čak 100 milijuna eura.

Za Hrvatsku najavljuju da će partnerstvo s Vantageom privući ozbiljne investitore u franšiznu mrežu te ubrzati otvaranje škola i vrtića Maple Bear.

“Primamo zahtjeve iz svih zemalja regije, pa tako i iz Hrvatske. Aktivno smo u potrazi za ozbiljnim hrvatskim investitorima/rizičnim kapitalom za partnerstvo, koji s nama žele ulagati u privatno obrazovanje i utjecati na mlade građane Hrvatske”, poručuju iz Maple Beara.

Na pitanje kada bi i gdje vrtić i škola Maple Beara mogli biti otvoreni odgovaraju “da bi im bilo drago ako bi ustnovu pod svojim brendom otvorili tijekom 2023.”.

“U Hrvatskoj planiramo imati glavnu školu u Zagrebu i dodatni vrtić te biti prisutni u još tri hrvatska grada”, najavljuju.

Još 200 škola
Najbržerastuća franšiza dvojezičnih vrtića, osnovnih i srednjih škola na svijetu, koja broji 570 škola u više od 30 zemalja, na tržište srednje i istočne Europe ušla je prije četiri godine. U tom je periodu u Rumunjskoj, Bugarskoj, Srbiji i Ukrajini otvoreno deset škola. Uskoro se očekuje i otvaranje iste u Albaniji.

Zahvaljujući partnerstvu s Ventage Capitalom, plan je u sljedećih deset godina otvoriti dodatnih 200 škola u 22 zemlje regije. U toj je računici ovaj put i Hrvatska.

Iz ove globalne mreže škola koja se širi putem franšiza ističu da u regiji, pa tako i u Hrvatskoj, postoji sve veća potražnja za dvojezičnim obrazovanjem.

“Maple Bear pruža vrhunsko dvojezično obrazovanje koje je traženo posvuda u svijetu i Hrvatska nije iznimka. Poznavanje stranog jezika više nije diferencijalni čimbenik nego nužnost u globaliziranom svijetu u kojem živimo, a roditelji milenijalci to znaju.

Ulaganje u usvajanje novog jezika od ranog djetinjstva, razvoj vještina 21. stoljeća, pružanje obrazovanja koje potiče na razmišljanje ima važan utjecaj na budući razvoj karijere djece i prosperitet zemlje”, poručuju.

Posebnost je Maple Bear škola što u obrazovnom programu koriste iskušanu kanadsku dvojezičnu metodologiju i strategiju poučavanja te kanadski i lokalni kurikulum.

Investicijski program vrijedan 100 milijuna eura, a koji će fond Vantage Capital uložiti u škole u regiji ima četiri komponente. Jedna je ulaganje u regionalno sjedište za financiranje zapošljavanja do 70 novih članova tima koji će ojačati kvalitetu obrazovanje te pomoći u bržem širenju mreže škola u regiji.

Također, u planu je kapitalizacija Maple Bear Polska gdje planiraju otvoriti više od 40 škola, te Maple Bear u Češkoj. Dio će biti investiran i u program financiranja nekretnina koji će vlasnicima škola Maple Bear omogućiti izgradnju vrtića, osnovnih i srednjih škola na vrhunskim lokacijama, najavljuju iz Maple Beara.

Do 5000 eura
“Maple Bear nudi najbolje od kanadskog obrazovanja za globalnu budućnost. Učenicima usađuje vještine kritičkog razmišljanja koje će osigurati njihov uspjeh u svijetu koji se brzo mijenja”, navodi kao prednost školovanja u Maple Bearu Rodney Briggs, osnivač i predsjednik Maple Bear Global Schools.

Što se cijene školovanja u njihovim obrazovnim institucijama tiče kratko poručuju da je “Maple Bear vrhunski brend i kao takav je pozicioniran u svakoj zemlji”. Inače, cijena školarine u susjednoj nam Srbiji, gdje je Maple Bear škola otvorena prošle godine, kreće se između četiri i pet tisuća eura, ovisno o načinu plaćanja, piše na stranicama škole.

Komentirajte prvi

New Report

Close