‘U Hrvatskoj ništa ne može funkcionirati’: Poznati poduzetnik prodaje jednu od najvrjednijih nekretnina kod nas

Autor: Poslovni.hr , 29. kolovoz 2018. u 14:52
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Velebni tematski park aromatičnog i ljekovitog bilja Histria Aromatica na brdu Pižanovac kod Golaša prodaje se po cijeni od 12 milijuna eura.

S tim iznosom taj je agroturistički kompleks, u kojem djeluje i edukativni centar i muzej etnobotanike, trenutno jedna od najvrjednijih nekretnina u Hrvatskoj ponuđenih na prodaju, piše Glas Istre.

Riječ je o imanju koje se prostire na oko 25 hektara, o potpuno kultiviranom brdu s terasastim poljima i s atraktivnim arhitektonskim zdanjima na vrhu brda s kojeg puca pogled na rovinjsko priobalje.

Vlasnik Boris Filipaj, nakon godina traženja prave lokacije za ostvarenje svog sna, kupio je zemljište 2005. godine i, kako nam kaže, uložio u njega četiri milijuna eura.

"Da, istina je da prodajem svoje dijete! Zašto? Zato što u Hrvatskoj ništa ne može funkcionirati pa tako ni ovdje u Istri. Išao sam 1990-ih s idejom da napravim nemoguću misiju. Ali ovdje su i obični poslovi osuđeni na propast. Ovakvi projekti uvijek su interesantni medijima dok se stvaraju, ali kada treba zaživjeti onda je to noćna mora. Sve je to krivo postavljeno, kaže Filipaj za Glas Istre, inače osnivač uspješne tvrtke Bioaromatica iz Zagreba za proizvodnju toaletno-kozmetičkih proizvoda.

Komentari (9)
Pogledajte sve

fali mu dvorac pa će doć puni autobusi kineza .. za 400 godina 🙂 i fontana

piše da je u zemljište uložio 4mil.€ nešto je na njemu i sagradio, posadio,
obzirom da se radi o tematskom parku, sada i sam vidi da je fulao temu

a u cijenu je uračunao i zemlju u koncesiji :).. srce mi uvijek puca kad vidim milijunaše kako plaču da nemaju dovoljno…kako se ne isplati..

uložio 4, oće 12 i plače.. bad salesmanship

vidi se da ga briga izila

New Report

Close