U Hrvatskoj joj operirali tumor, otišla u Njemačku i nakon 4 godine otkrila zašto ima bolove

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2022. u 08:48
FOTO: Pixabay/Ilustracija

Opća bolnica pacijentici mora platiti odštetu i pokriti troškove postupka zbog pogreške prilikom operacije dojke.

Pacijentica iz Podravine u kolovozu 2013. godine bila je na operaciji dobroćudnog tumora desne dojke na odjelu kirurgije koprivničke bolnice. Operacija je protekla uredno, ali pacijentica je odmah nakon operativnog zahvata počela osjećati pritisak u desnoj dojci praćen intenzivnim bolovima na području oko kirurškog reza. Kasnije je dolazila na preglede i žalila se na otekline i bolove, a Danica.hr piše kako kaže da su joj liječnici rekli da to nije ništa i da je od konaca. No, bolovi nisu prolazili.

Kako je žena u međuvremenu otišla raditi u Njemačku, tamo je otišla na pregled i snimanje te su joj pronašli strano tijelo u dojci. I to nakon četiri godine od operacije.

“Sekundarna operacija desne dojke radi uklanjanja stranog tijela učinjena je u Njemačkoj u svibnju 2017. godine, prilikom čega je izvađen zaostali komad plastičnog materijala plave boje u obliku trake, širine oko 4 milimetra te duljine oko 7 centimetara”, navodi se u presudi.

Medicinski vještaci utvrdili su kako je vjerojatno bila riječ “o stranom tijelu (plastičnom materijalu za drenažu koji se koristi nakon operacije manjeg kirurškog zahvata) zaostalom u desnoj dojci nakon operacije benignog tumora 2013. godine”.

Općinski sud u Koprivnici u ponedjeljak je donio presudu kojom je bolnici naložio plaćanje ukupno 138.000 kuna odštete i blizu 38.000 kuna odvjetničkih troškova. Presuda je nepravomoćna i bolnica se na nju može žaliti, piše Danica.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close