Tvrtka iz Srbije zaustavila natječaj od 2 milijarde kuna noć prije otvaranja ponuda

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2021. u 10:13
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Sumnja se da iza srbijanske žalbe stoje Kinezi, čije su tvrtke već ulagale žalbe na ovom natječaju koji je pokrenut još lani početkom rujna.

Nakon pet mjeseci odgode otvaranja ponuda na natječaju za građevinske i elektroenergetske radove na rekonstrukciju i gradnju drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac, u HŽ Infrastrukturi jutros u 10 sati napokon su trebali otvoriti ponude za taj posao procijenjene vrijednosti 2,04 milijarde kuna bez PDV-a. No sinoć dolazi do novog zapleta jer je srbijanska tvrtka N-Ing uložila novu žalbu. Stoga se natječaj ponovno zaustavio, a otvaranje ponuda odgodilo do daljnjeg, dok Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave ne odluči o žalbi N-Ing-a, objavio je Večernji list.

Inače, sumnja se da iza srbijanske žalbe stoje Kinezi, čije su tvrtke već ulagale žalbe na ovom natječaju koji je pokrenut još lani početkom rujna, a prvi rok za podnošenje ponuda bio je 3. studenoga 2020. No, dosad je bilo ukupno sedam žalbi na natječajnu dokumentaciju i njezine izmjene, a to je produljilo taj natječaj za pet mjeseci.

Komentirajte prvi

New Report

Close