Turizam više neće biti isti: Capak otkrio prognoze za turističku sezonu

Autor: Poslovni.hr , 16. travanj 2020. u 15:34
Foto: pool

Epidemiolozi će donijeti jedan poseban okvir o funkcioniranju i uvjetima koje hotelski i svi ostali smještaji trebaju ispuniti i uvjete o ponašanju stranih turista, rekao je Capak.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak osvrnuo se na redovitoj konferenciji za novinare na turizam te pod kojim uvjetima i kada bi strani turisti mogli doći u Hrvatsku.

“Vrlo teško je o tome govoriti. Ljeto se bliži, ali je nepoznato kakva će biti epidemiološka situacija u Europi i u područjima odakle dolaze naši turisti. U svakom slučaju, ukoliko druge zemlje budu imale goru situaciju nego mi, nikako neće biti dopušten dolazak turista. Ako bi se situacija promijenila, onda ćemo razmotriti kako i pod kojim uvjetima će moći doći”, kazao je Capak.

Istaknuo je da turizam više neće biti isti, piše RTL.

“Ta djelatnost više neće izgledati kao što je izgledala prije. Epidemiolozi će donijeti jedan poseban okvir o funkcioniranju i uvjetima koje hotelski i svi ostali smještaji trebaju ispuniti i uvjete o ponašanju stranih turista. Ako kod nas bude povoljna epidemiološka situacija, naravno da će naši građani moći doći na more. Pitanje je da li ćemo vanjske turiste pustiti. To ovisi o njihovoj epidemiološkoj situaciji”, pojasnio je.

Što se tiče donošenja potvrda da su zdravi, Capak naglašava da ta potvrda vrijedi vrlo kratko vrijeme. Također, ustvrdio je da ni test nije nikakva garancija jer već za 24 sata može postati pozitivan.

“Epidemiološki gledano, garancija bi bila samo kada bismo mi imali uvide u njihove karantene i kada bi oni proveli 14 dana u karanteni. Samo u tom slučaju bismo bili sigurni da nam bolest neće donijeti”, zaključio je Capak.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Baš če turisti 14 dana provest u karanteni da bi došli tjedan dana u hrvatsku,, kao da nema drugih država koja su normalnija sa mjerama. U Švedskoj nemaju nikakve restrikcije a nisu puno lošije prošli od nas, imaju dugoročnu strategiju,,

e da, rješavate se penzionera jer su trošak i ne mogu vam donositi zaradu

ova corona je izmišljotina bogatih da bi bili još bogatiji. zašto u  kbc dubrava ima samo 27 bolesnih na 7 katu. zašto smo ograničeni u svemu. da bi postali robovi i brojevi. cijene dionica su pale ohoho i ja da imam para pokupovao bi pola toga pa kad se nazovi pandemija zaustavi i kad se sve pokrene zaradio bi duplo bez imalo truda samo zato što imam keš. e sad će nas čipirati tako da znaju kad jedemo,radimo, dali smo bolesni iako smo teret sustavu jednostavnim klikom nas ubiju. umro od srčanog. nije imo sreće.

sve je to glupost i velika svjetska zavjera onih par posto bogatih da bi bez rata pokorili svijet

New Report

Close