Turizam u Hvaru – padaju cijene koktela s 50 na 25 kuna, a noćenja na 7 do 8 eura!?

Autor: Poslovni.hr , 07. lipanj 2020. u 10:14
FOTO: GettyImages

Točno u podne, u petak 5. lipnja, u kafićima na rivi sjedilo je tek desetak Hvarana. A u portu su se usidrile samo dvije jedrilice. Ovo je katastrofa, čudo nikad viđeno, ako se izuzmu ratne godine, kažu domaći.

Povijesne razglednice ovog nam lipnja stižu iz grada Hvara, u kojem se, umjesto turističkog šušura i razuzdanih after partyja, dogodila after korona pustoš.

Hvarani su i dalje u čudu, prošli su im pusti travanj i svibanj, evo i početka lipnja, a u gradu nema “ni pasa”. Došlo je dotle da se ruše cijene koktela s 50 na 25 kuna, da se noćenje spušta, pazite ovog čuda, i na sedam do osam eura, piše Slobodna Dalmacija.

Točno u podne, u petak 5. lipnja, u kafićima na rivi sjedilo je tek desetak Hvarana. A u portu su se usidrile samo dvije jedrilice. Ovo je katastrofa, čudo nikad viđeno, ako se izuzmu ratne godine, kažu domaći.

Turistički gledano, kao da je ožujak ili studeni. Otvoreno je tek četiri-pet restorana. Brojni se još misle što da naprave. Nema im ni katamarana. Sada im sve stiže trajektom preko Starog Grada.

– U petak, 5. lipnja, u gradu Hvaru je prijavljeno ispod jedan posto gostiju od lanjske brojke na isti datum. Evo vam još jedan podatak: 25. svibnja imali smo dva posto gostiju u odnosu na lani. A od tih 50 prijavljenih gostiju, više od 40 ljudi su bili strani radnici koje je korona zatekla u Hvaru. Jest, situacija je katastrofalna, izuzetno teška, nije optimistična. Kada bismo došli na 15 posto lanjske sezone, mogli bismo svi biti sretni – veli Teo Jeličić, potpredsjednik Gradskog vijeća Hvara.

No, to je teško ostvarivo jer su tržišta hvarskih dominantnih gostiju – Brazilaca, Amerikanaca, Australaca, istočnjaka, Engleza – koji su činili više od 85 posto noćenja u 2019. godini, sada zatvorena. Sada jedino treba nekako izdržati do sezone 2021., koja po Jeličiću definitivno neće biti kao ona iz rekordne 2019.

– Bit ću realan, mislim da se početak oporavka na turističkom tržištu neće dogoditi prije 2023. godine. Sumnjam da će se to dogoditi prije i da ćemo uspjeti do tada postići rezultate iz sjajne lanjske godine – kategoričan je Jeličić.

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

“<span style=”background-color: #ffffff;”>u gradu Hvaru je prijavljeno ispod jedan posto gostiju od lanjske brojke na isti datum”.</span>

Slična situacija je i u ostatku Hrvatske.

A turističke dionice predvode rast na ZSE.

Nekad se čovjek pita koliko su nesposobni ti iz mirovinskih fondova kad tako pale novce poreznih obveznika.

Biti će još gore , ni 5G neće imati kao ostali svijet  , jer su ga zabranili .

Možda zabrane i DVB-T2 što je slično  povećanje kvalitete.. 😀

New Report

Close