Turistička katastrofa otoka Hvara: “Kada sam vidio brojke, nisam mogao vjerovati svojim očima”

Autor: Poslovni.hr , 30. lipanj 2020. u 10:17
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Da bi vam približio kakva je situacija u Hvaru, najbolje govori podatak da je trenutačno u Gradu otvoreno, najviše između 20 i 30 posto svih ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela otvorena su njih tri.

Koliko je koronavirus naštetio hrvatskom turizmu, najbolje pokazuje primjer Hvara, piše Slobodna Dalmacija.

– Brojke su katastrofalne, nikada u povijesti hvarskog turizma Grad Hvar nije imao ovako loše rezultate, u ovo doba godine. Sada se u Hvaru odmara, brojkom i slovom 66 stranih turista, dok je prošle godine u ovo vrijeme u Hvaru bilo 4588 gostiju. Ovo su poražavajuće brojke i kada sam ih ja u petak dobio, nisam mogao vjerovati svojim očima, iako sam znao da je stanje katastrofalno – kazuje Teo Jeličić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Hvara.

Dakle, Grad Hvar, za sada ove godine, bilježi pad od 96 posto dolazaka turista, a u isto vrijeme bilježi pad od 91 posto u noćenjima.

– Od ovih 66 turista, koji su usprkos svemu došli u Hvar, nešto je Slovenaca, Austrijanaca, Nijemaca i Čeha. Da bi vam približio kakva je situacija u Hvaru, najbolje govori podatak da je trenutačno u Gradu otvoreno, najviše između 20 i 30 posto svih ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela otvorena su njih tri – kazuje Jeličić koji ističe kako nema optimizma ni za iduća dva mjeseca jer se rezervacije otkazuju.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Neka se uhvate motike, jedino što vrijedi u hvarskom turizmu su Orco-hoteli, a ovaj predah u turizmu trebalo bi iskoristiti da se počnu rušiti tamošnji afrikanski apartmani.

Nek se malo odmore ljudi. Ne valja za živce stalno grabiti novce.

vule44, 30.06.2020. u 16:07

ako proucite tekst vidi se da je navođenje na krivo misljenje.  Znaci oko 4000 gostiju bilo prosle god. A za ovu nije naveden  podatak koliko ih je trenutno na hvaru vec da je na navedeni dan DOSLO 66 turista..

U grad hvar..

ako proucite tekst vidi se da je navođenje na krivo misljenje.  Znaci oko 4000 gostiju bilo prosle god. A za ovu nije naveden  podatak koliko ih je trenutno na hvaru vec da je na navedeni dan DOSLO 66 turista..

New Report

Close