Turanj kraj Zadra dobiva prvi hotel s 4 zvjezdice

Autor: Marija Crnjak , 28. rujan 2015. u 12:33
Hotel će imati ukupno 68 ležajeva u 27 soba

Toretta Palace Hotel trebao bi imati četiri zvjezdice i trebao bi poslužiti kao pokretač turističkog razvoja čitavog mjesta.

Zadarski investitor Josip Kadija u mjestu Turanj u općini Sv.Filip i Jakov kraj Zadra ulaže 14 milijuna kuna u izgradnju prvog turanjskog hotela "Toretta Palace Hotel".

Hotel bi trebao imati četiri zvjezdice i trebao poslužiti kao pokretač turističkog razvoja čitavog mjesta. Ovih dana počeli su grubi radovi na rekonstrukciji stare obiteljske kuće obitelji Santini na čijem će mjestu hotel biti izgrađen, a prve goste hotel će moći primiti početkom 2017. godine, potvrdo je za Poslovni dnevnik Josip Kadija.  Kadija je Zadranima poznat kao vlasnik tvrtke Sunturist hotel, u čijem sastavu posluje ugostiteljski objekt Sunturist na Narodnom trgu u Zadru.

Porijeklom je iz Turnja, u kojem njegova obitelj ima niz turističkih objekata, od kampa i vile s bazenom do obiteljskih apartmana za iznajmljivanje, te je izgradnja hotela bila logičan slijed ulaganja obitelji, kaže investitor.  Hotel će se sastojati se od dva dijela. U glavnoj zgradi bit će hotel s restoranom, dok će na mjestu tri stare kamene kuće sa stražnje strane hotela biti izgrađene depadanse. Kako čitavo središte Turnja ima status spomenika kulture, tako će se i radovi na objektu prvog hotela u Turnju odvijati pod paskom konzervatora.

"Utoliko je veći značaj naše investicije, jer ulaganjem u hotel ulažemo u staru povijesnu jezgru Turnja u kojem će se urediti i uličica uz Hotel te mali trg. Stoga je to jedinstven projekt u ovim krajevima. Otvaranjem hotela s 4 zvjezdice oživjet ćemo mjesto koje je prije rata bilo turistički razvijeno, no do danas je na žalost bilo zapostavljeno i to želimo promijeniti. Nadamo se stoga da će otvaranje Hotela biti okidač za gospodarski razvoj tog malog mjesta koje ima mnogo potencijala", pojašnjava nam investitor.

Hotel će imati ukupno 68 ležajeva u 27 soba, s četiri apartmana, restoran i mini-wellness, a na tržištu bi se trebao pozicionirati kao hotel s luksuznom ponudom za zahtjevnije goste. Investicija će se dijelom pokriti iz vlastitih sredstava tvrtke Sunturist hotel, a dio će se osigurati kreditom HBOR-a, potvrdio nam je Kadija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close