Troškovi hladnog pogona: Počinje demobilizacija zagrebačke Arene

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. travanj 2020. u 09:49
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Epidemiološka je situacija takva da su se već nakon tri tjedna obistinile riječi ministra zdravstva Vilija Beroša, koji je uoči zatvaranja Arene kazao kako nitko neće biti sretniji od njega ako te kapacitete ne budemo morali koristiti.

Arena Zagreb, velebna sportska dvorana u zagrebačkom naselju Lanište, koja je od 10. travnja bila spremna za prihvat pacijenata s dijagnosticiranom bolešću COVID-19 za desetak dana ostaje bez bolničkih kreveta, piše u četvrak Večernji list.

Osim dobre epidemiološke situacije, jedan od razloga za pražnjenje Arene jesu i troškovi hladnog pogona, zaštitara, tehničara, navodi dnevnik.

Mobilizirana, opremljena bolničkim krevetima i kisikom, dezinficirana i hermetički zatvorena trebala je, nakon šatorske bolnice ispred KB-a Dubrava, poslužiti kao druga linija obrane od koronavirusa tako da bude karantena i bolnica za pacijente sa srednje teškim simptomima.

Vijest da će Arena biti demobilizirana i vraćena na upravljanje Zagrebačkom holdingu, nadamo se, simbolički označava početak demontaže stroja oformljenog radi suzbijanja pandemije novog koronavirusa, koji je posljednja dva mjeseca cijeli svijet okrenuo naglavačke, piše Večernji list.

Hrvatska zasad u svemu tome dobro prolazi. Epidemiološka je situacija takva da su se već nakon tri tjedna obistinile riječi ministra zdravstva Vilija Beroša, koji je uoči zatvaranja Arene kazao kako nitko neće biti sretniji od njega ako te kapacitete ne budemo morali koristiti.

Čini se da se taj Berošev “najbolji scenarij” i ostvario jer Arena će se a da u njoj nijedan pacijent nije proveo minutu, sljedeći tjedan polako raspremiti. Detalji postupka znat će se tek nakon što se svi uključeni u postupak demobilizacije usuglase, a Večernji je doznao da će se najvjerojatnije krenuti od prizemlja i to do sredine idućeg tjedna.

Komentirajte prvi

New Report

Close