Tranzitne goste do i s mora ‘lovi’ luksuznim smještajem i saunama

Autor: Marta Duić , 16. lipanj 2019. u 22:00
Interijer hotela ukrašavaju fotografije stare karlovačke jezgre - Zvijezde

Posjetitelje Karlovca čeka novi hotel s 4 zvjezdice, doprinos razvoju kontinentalnog turizma.

Nakon nešto više od godinu dana radova, u Karlovcu je otvoren boutique hotel Florian & Godler. Kako nam otkriva vlasnik Tomislav Hrastovčak, ukupna investicija bila je oko 20 milijuna kuna, a gradnja je sufinancirana iz EU preko Ministarstva regionalnog razvoja i to s 5,3 milijuna kuna. 

Hotel s 32 sobe smješten je u karlovačkoj gradskoj četvrti Banija, a ovaj projekt tvrtke Star Turist uključivao je rekonstrukciju, dogradnju postojeće stambene zgrade te opremanje novog hotela i odobren je u okviru natječaja Podrška razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Opravdana očekivanja
Kako napominje Hrastovčak, očekivanja od nadolazeće sezone su velika jer je u pitanju hotel s četiri zvjezdice koji osim smještajnih kapaciteta ima i mini wellness s turskom i finskom saunom, relax roomom, tj. sobom za opuštanje, jacuzzijem, a gostima će se nuditi i usluga masaže. Trenutačno hotel Florian & Godler ima 15 zaposlenika, a najviše računaju na strane goste.

"U ljetnoj sezoni, dakle od srpnja do rujna, računamo na individualne goste i njihova putovanja koja su sve češća na ovom potezu upravo zbog tranzitnog položaja Karlovca. U predsezoni i posezoni očekujemo grupe koje ovaj kraj posebno privlači zbog bogate gastronomske ponude, lova, ribolova i raftinga˝, otkriva Hrastovčak.  Na otvorenju je bio i Kristjan Staničić, direktor HTZ-a koji je pohvalio ovu investiciju i istaknuo kako je u pitanju velik doprinos razvoju kontinentalnog turizma koji ima velik potencijal. 

Povećanje prihoda
Ovaj karlovački projekt ulaganja u izgradnju i opremanje hotela u kategoriji 4 zvjezdice koji je zaslužan za obogaćivanje turističke ponude kontinenta izradila je zagrebačka tvrtka Petronius Consulting. 

Na početku projekta voditeljice Marija Salajpal i Tea Menčik te vlasnik hotela Hrastovčak istaknuli su da bi projekt tri godine nakon završetka trebao rezultirati povećanjem prihoda od prodaje u turizmu za 23,79 posto, zapošljavanjem deset novih djelatnika, dostići godišnju popunjenosti smještajnih kapaciteta hotela od 55,08 posto te produljiti turističku sezonu i podići konkurentnost MSP poboljšanjem i proširenjem hotelske ponude.

Također, napomenuli su, projekt će pridonijeti razvoju turizma produljenjem turističke sezone i podizanjem konkurentnosti poduzetništva grada, županije i države.

Komentirajte prvi

New Report

Close