Tomašević objavio kada ukida mjeru roditelj odgojitelj

Autor: Poslovni.hr , 20. srpanj 2021. u 11:18
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Kako bi predstavio nove odluke gradske uprave, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević sazvao je konferenciju za novinare.

Usvojen je plan reustroja Grada. Broj ureda smanjen je na 16. Za rukovodeća mjesta u Gradskoj upravi događaju se rezovi – pročelnici i posebni savjetnici imat će plaće manje za 30 posto.

“Donio sam nekoliko odluka kao gradonačelnik u zadnjih nekoliko tjedana, ali i pripremamo neke odluke za prvu sjednicu Gradske skupštine. Dvije odluke su na javnom savjetovanu – prva je o mjeri roditelj odgojitelj. Izmjena te odluke je ono što smo obećali, a to je da ćemo zaustaviti prijave novih korisnika dok se ne evaluiraju demografski učinci ove mjere”, kazao je Tomašević na početku konferencije za novinare

“5. rujna bi se zaustavile prijave”, dodao je.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Roditelj odgojitelj je demografska mjera????? Ja sam mislio da je to humana mjera gdje će više roditelja biti doma sa djecom i osobno sudjelovati u odgoju djece – da se rasterete vrtiči jer ionako se dosta djece ne upisuje u gradske vrtiće pa roditelji moraju skupo plaćati privatne.

New Report

Close