Kreću smjene u Gradskoj upravi, Tomašević reže broj pročelnika za više od 50 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. srpanj 2021. u 08:52
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tomašević je 4. lipnja preuzeo položaj gradonačelnika,.

Iako još nije uvrštena u dnevni red predstojeće sjednice Skupštine Grada Zagreba koja će se održati 15. srpnja, prilično je vjerojatno da će novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević tada predložiti plan restrukturiranja gradske uprave, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

To znači smanjenje broja pročelnika, kojih je trenutno 27, a bi ubuduće bi ih trebalo biti petnaest ili nešto više.

Tomašević je 4. lipnja preuzeo položaj gradonačelnika, a nekoliko dana prije toga kao jedan od prvih poteza najavio je da će preustroj gradske uprave ići sa smanjenjem na 15-ak gradskih ureda s postojećih 27, kroz funkcionalna spajanja i novu sistematizaciju radnih mjesta, “a kako ćemo smanjivati broj ureda, smanjivat ćemo i broj rukovodećih kadrova”, izjavio je u intervjuu za Hinu.

Postoji mogućnost da gradonačelnik i ekipa ovih dana javno istupe s podacima o tome što su u proteklih tridesetak dana zatekli i napravili u Zagrebu. Za sada su ljudi blizu Tomaševića jako zatvoreni i ne žele iznositi čak niti naznake što će kazati javnosti.

Isto tako, diskretno komentiraju posljednja uhićenja članova korupcijske hobotnice Milana Bandića, tek dodaju kako sve to ne utječe na njihov rad. “Ne želim o tome govoriti, ni na koji način. Kao što se kaže ‘neka institucije rade svoj posao’. Grad Zagreb ima nekoliko tisuća zaposlenih, i uhićenje sedam ili deset službenika, ništa ne može poremetiti”, kaže sugovornik Jutarnjeg lista.

Slično je u petak nastupila i Sandra Benčić koja je izjavila kako su problemi u Zagrebu “veliki i složeni i bili smo pripravni na to da je situacija kompleksna, ona se zaista jest pokazala nešto gorom nego što smo mi imali u pesimističnim scenarijima, ali nije nerješiva. Moji kolege već mjesec dana rade na tome kako bi se situacija već ove godine mogla stabilizirati. Jedna od prvih stvari koju je Tomašević napravio je da je smijenio Povjerenstvo za dodjelu javnog prostora jer tu su se formirali ti dealovi”.

Čini se kako su uhićenja malo ubrzala Tomaševićev plan promjene pročelničke ekipe koja potječe iz razdoblja Bandićeve vladavine. Iako trenutno nitko od njih nije dio uskočke istrage, nedavna uhićenja definitivno su potvrdila ono što je svima bilo poznato, da je Bandićevo okruženje duboko kontaminirano kriminalnim aktivnostima.

U takvim okolnostima, zagrebačka vladajuća koalicija Možemo!-SDP, sada ima političko opravdanje, reorganizirati gradsku upravu i ispuniti svoje obećanje o biranju novih pročelnika na javnim natječajima, donosi Jutarnji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close