Tomašević: Vratili smo skupe BMW-e, Mercedese i Audije, ostavili smo Megane, Octavije i Corse

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2021. u 13:35
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Gradonačelnik je rekao da financijska slika Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga nije dobra.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u predvorju Gradske uprave održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o prvih mjesec dana mandata.

Ovo je petnaesta pressica koju smo imali u zadnjih 37 dana, rekao je na početku Tomašević, najavivši ubuduće tjednu pressicu, koja će se održavati svakoga utorka, javlja N1.

Gradonačelnik Tomašević govorio je i o voznom parku, kazavši da su se odlučili na jeftinije varijante vozila.

“Poništili smo natječaj za službena vozila, predsjednici vijeća gradskih četvrti su koristili automobile 24 sata, ne znam po kojoj osnovi. Vratili smo sve skupocjene automobile, BMW-e, Mercedese, Audije… Ostavili smo Megane, Octavije i Corse. Mogu se našaliti i reći da je dobro da smo odlučili mijenjati automobile, jer vidimo da su ovi raniji bili ozvučeni”, rekao je Tomašević, dodavši da su troje uhićenih gradskih zaposlenika, Barun, Krajina i Šulentić i suspendirani.

Gradonačelnik je rekao da financijska slika Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga nije dobra.

“Ovo zaduženje je bilo za likvidnost, najesen ćemo gledati s bankama za refinanciranje koje će biti dugoročno rješenje uz restrukturiranje Grada i Holdinga. Dobili smo prvi prijedlog smanjenja troškova od pročelnika kojim nismo zadovoljni. Planirano je 0 kuna za Zagreb iz Fonda solidarnosti, cilj je povući novac”, rekao je Tomašević.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close