Todorić: ‘Tedeschi je pridonio razvoju gospodarstva tek otvaranjem jednog malog pogona koji je ubrzo i zatvoren’

Autor: Poslovni.hr , 12. prosinac 2017. u 11:08
Foto: Pixsell

Todoriću čini se nisu najbolje ‘sjele’ ocjene vlasnika Atlantic grupe Emila Tedeschija iznesene u emisiji HRT-a. U novoj objavi na blogu oštro je odgovorio.

 "Gospodin Tedeschi daje si za pravo da komentira sve gospodarske tijekove u Republici Hrvatskoj, a njegova najnovija lavina potpuno neargumentiranih i zlonamjernih opservacija tiče se i Agrokora.

Ne želim uopće polemizirati s Tedeschijem, no istine radi, samo ću podsjetiti kako su on i njegov management pridonijeli razvoju hrvatskog gospodarstva tek otvaranjem jednog malog pogona koji je ubrzo i zatvoren. Suprotno od gospodina Tedeschija moj tim je u Hrvatskoj od nule izgradio industrijske bisere koji su, unatoč nesposobnosti današnje izvanredne uprave, i dalje perjanice hrvatskoga gospodarstva. Njegove zlonamjerne interpretacije ne želim niti komentirati jer su vođene isključivo skrivenim interesima", reagirao je Todorić na svom blogu.

Bijeg Todorića i njegovo ponašanje nakon toga Tedeschi je, podsjetimo, nazvao 'svinjarijom'.

>> Tedeschi se prilično žestoko obrušio na Todorićevo ponašanje: 'To je svinjarija'

"To što Ivica Todorić radi, to je svinjarija. Pobjeći i ostaviti brod sa više desetaka tisuća zaposlenih, ostaviti cijeli svoj tim da bude pod istragom i negdje iz daljine nekog komfora,  Londona, držati predavanje ukupnom hrvatskom gospodarstvu i društvu u cjelini, pa i šire, kako je on u pravu, a ovdje je evidentna rupa od više milijardi kuna, to govori o antivodstvu. Zbog toga ako govorimo jednu rečenicu što je lider – to je odgovoran vođa. Odgovoran vođa nikad ne bi dopustio ovakvu situaciju i nikad se ne bi ovako ponašao", kaže Tedeschi. 

Komentari (11)
Pogledajte sve

ovaj alpaka papučar, trebao bi se pokriti dekicom dok šeta gradom i šuteći tiho Go proći da ga nitko ne prepozna

Tu činjenično stoji da je jedini novi pogon što je Tedeschi otvorio u RH tvornica energetskih pločica u Novoj Gradiški koju je nedavno prodao jer im nije išlo! Njegova korist za RH je nikakva jer sve osim Cedevite (koja je kupljena za smiješan iznos) ,koja je brend još iz YU, je u Srbiji,BiH i Sloveniji. RH mu samo služi kao tržište za te proizvode i još za gomilu uvoznih. On i Roglić su konstantno u medijima i pametuju a zapljuskuju RH sa uvoznim proizvodim.

Na sudskom registru se ne čini kao da je nešto zatvoreno, OIB:60396692377, ako je to to o čemu ekipa trkelja… Ako je vjerovati sudskom registru, to je knjiga javne vjere koju svatko može otvoriti i dobiti info. Jedan fun fact: Atlantic nikada nije preuzeo državnu firmu. E sad, interesantno je čuti svačije mišljenje…

Da se je zadužio milijardama kredita i Atlantic je mogao otvarati nove pogone i nove tvornice i završio bi kao Agrokor…

New Report

Close