Tko su najveći gubitnici izbora? Neki su doživjeli potpuni debakl

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2020. u 09:26
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić bio je na prvom mjestu liste svoje stranke u II. izbornoj jedinici.

Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ je relativni pobjednik parlamentarnih izbora sa osvojenih 8 izbornih jedinica te glasova dijaspore, dok je Restart koalicija predvođena SDP-om osvojila 2 izborne jedinice. I dok su neki briljirali po broju preferencijalnih glasova, imamo i one koji su doživjeli debakl. Neke tako više nećemo gledati u saborskim klupama.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić bio je na prvom mjestu liste svoje stranke u II. izbornoj jedinici. Osvojio je 1789 preferencijalnih glasova. Cijela lista osvojila je 2,24 posto.

HDZ-ov Miro Kovač koji je bio na 14. mjestu HDZ-ove liste u VI. izbornoj jedinici, uspio je osvojiti tek 4,01 posto preferencijalnih glasova s liste, što brojkama iznosi 2229.

Više u Saboru nećemo gledati ni Stevu Culeja koji bio na 14. mjesta HDZ-ove liste u V. izbornoj jedinici. Osvojio je nešto više od 5 posto preferencijalnih glasova, 3738 ukupno.

A u Saboru više nećemo gledati ni Gordana Marasa koji je po svemu sudeći bio jedan od najaktivnijih zastupnika u Saboru, a zapamćen je i po čestim prepucavanjem s Andrejem Plenkovićem. S 6. pozicije liste Restart koalicije. Skupio je 2831 preferencijalnih glasova, ili 7,32 posto.ž

Lista Željka Keruma u X. izbornoj jedinici osvojila 2,89 posto glasova, a on sam oko 2705 preferencijalnih glasova. Ivan Vrdoljak osvojio je tek 648 preferencijalnih glasova na listi HNS-a koja je s 4,62 posto glasova ostala ispod izbornog praga.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

sitno lopino sitno

New Report

Close