Tko je bio Tedi Slamić, poduzetnik brutalno likvidiran ispred svoje trgovine u Vodicama?

Autor: Poslovni.hr , 30. siječanj 2021. u 17:28
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Njegov otac Joso bio je pukovnik Hrvatske vojske i zamjenik Ivana Bačića, zapovjednika slavne šibenske 113. brigade.

Tedi Slamić, poduzetnik ubijen danas u stravičnom napadu u Vodicama, je bio izvršni direktor trgovačkog poduzeća „Djelo“, koje formalno ima sjedište u Unešiću, ali zapravo posluje mahom u Šibeniku, piše Slobodna Dalmacija. Unešić je potenciran vjerojatno zbog toga što su mu korijeni iz susjednog Ljubostinja.

Njegov otac Joso bio je pukovnik Hrvatske vojske i zamjenik Ivana Bačića, zapovjednika slavne šibenske 113. brigade.

Otac mu se rastao od majke, pa je vođenje tvrtke praktički prepustio sinu Tediju.

Tedijev stric Dane istakao se tijekom Domovinskog rata pomoću šibenskom zavičaju u doba, dok je živio u Njemačkoj. Dane se vratio iz dijaspore, te kupio hotel „Borovnik“ u Tisnome, gdje se i Tedi spremao izgraditi (urediti) hotel „Stara škola“.

– Tedija sam poznavao kao korektnog i vrlo poduzetnog čovjeka. Upravo smo prije tri dana imali dogovor oko konačne uređenja tog hotelskog zdanja, kad sam na portalu pročitao strašnu vijest – kratko nam je, očito neraspoložen, kazivao Ivan Klarin, načelnik općine Tisno i bivši saborski zastupnik SDP-a.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Stravična četiri ubojstva danas su glavna tema u Šibeniku i Vodicama, a Krešimirovim gradom vrlo brzo su počele kolati informacije kako se radi o povezanim ubojstvima. Počinitelj je, kako neslužbeno doznajemo, Branko Koloper, vlasnik propale šibenske pekare Matkol. Njegova tvrtka otišla je u stečaj, a on je presudio najvećem vjerovniku – Tediju Slamiću, vlasniku tvrtke Djelo, stečajnoj upraviteljici Radojki Danek, njenom suprugu Mariju, te još jednom vjerovniku. kojem je nakon stečaja pripalo Matkolova hala, objavio je Večernji list. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

ne ubija se 4 covjeka zbog firme/duga nego zbog nemoci pojedinca da se zastiti u ovoj i ovakvoj hrvtaskoj.

<span style=”color: #1c1e21; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px;”>Neslužbene informacije govore da je B.K. smatrao T.S. odgovornim za propast svoje nekad uspješne firme. Kad je T.S.-ovo “Djelo” otvaralo lance svojih trgovina, B.K. je sa vlasnicima dogovorio poslovnu suradnju te da će trgovački lanac kupovati njegove pekarske proizvode. Cijela je priča dobro krenula, no onda je došlo do problema i trgovački lanac više nije plaćao B.K. isporuke.</span><br style=”color: #1c1e21; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px;” /><br style=”color: #1c1e21; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px;” /><span style=”color: #1c1e21; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px;”>Dug se gomilao, a upućeni govore da je onda B.K. s vlasnikom lanca trgovina, T. S. dogovorio da dug kompenziraju u brašnu., No, ispalo je na kraju da je brašno imalo veću cijenu nego završni pekarski proizvod pa se nakon nekog vremena ispostavilo da je “Matkol” dužan “Djelu” preko pola milijuna kuna. Naravno, ovi su mu blokirali tvrtku, a nakon 120 dana FINA je pokrenula stečaj zbog duga koji se popeo na 831.702 kune.</span>

 

 

New Report

Close