Studente i učenike stipendirat će iz sunčeve energije

Autor: Agencija VLM , 15. siječanj 2013. u 15:56
Thinkstock

Novac za zakladu namaknut će se iz fotonaponske elektrane od 30 kilovata koja će se ove godine postaviti na površinu krova Vatrogasnog doma. Prodajom struje HEP- u godišnje na taj način će se zaraditi od 150.000 do 170.000 kuna

U ovoj školskoj i akademskoj godini općina Velika ukupno je dodijelila 30 stipendija, 20 za studente i 10 za učenike. Za tu namjenu u proračunu su osigurali 150.000 kuna. Kako bi svima zainteresiranima na svom području od posebne državne skrbi osigurala stipendije općina planira osnovati i zakladu za stipendiranje Student.

– Novac za zakladu namaknuli bismo iz fotonaponske elektrane od 30 kilovata koju bi ove godine trebali postavili na površinu krova Vatrogasnog doma. Izračunali smo da bi kroz prodaju struje HEP- u godišnje na taj način zaradili od 150.000 do 170.000 kuna. Ostali novac za zakladu bi osigurali kroz sponzorstva i od reklama na našim općinskim jumbo panoima – objašnjava Vlado Bona, načelnik općine Velika.

Svu potrebnu dokumentaciju za postavljanje fotonaponske elektrane vrijednosti 600.000 kuna općina je pripremila te čeka samo da se otvori natječaj za sredstva u Fondu za zaštitu okoliša ili nekome sličnome koji financira takve projekte. U općini su uvjereni da je ovo dobar primjer koji bi mogli i drugi slijediti.

Komentirajte prvi

New Report

Close