Specijalizant iz Vinogradske ima koronu: 160 radnika u izolaciji

Autor: Poslovni.hr , 25. ožujak 2020. u 11:51
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nije posve sigurno gdje se mladi specijalizant zarazio, s obzirom da je epidemija došla u fazu kada nije više riječ o pojedinačnim slučajevima za koje se sigurnošću moglo utvrditi gdje su došli u dodir s virusom.

Mladi specijalizant sa Zavoda za dijalizu KBC-a Sestre milosrdnice pozitivan je na koronavirus, i sada je zbog toga 160 zaposlenika bolnice u samoizolaciji, potvrdio je za 24sata ravnatelj Vinogradske prof.dr. Mario Zovak.

Specijalizantov nalaz pokazao se pozitivnim prije pet dana. Odmah su testirani i svi pacijenti na Zavodu, kaže ravnatelj, no srećom, testovi pacijenata su negativni. Kao što smo spomenuli, u izolaciji je sada čak 160 zaposlenih, po preporuci epidemiologa, jer su se uzeli u obzir svi mogući kontakti s mladim liječnikom. Ipak, ravnatelj kaže da bolnica normalno funkcionira, a u pomoć su im došla dva liječnika i osam sestara iz Kliničke bolnice Dubrava.

Nije posve sigurno gdje se mladi specijalizant zarazio, s obzirom da je epidemija došla u fazu kada nije više riječ o pojedinačnim slučajevima za koje se sigurnošću moglo utvrditi gdje su došli u dodir s virusom. Zna se samo da je mladi liječnik prije nekog vremena bio u kontaktu sa zaraženim liječnicima iz KB Dubrava.

Komentirajte prvi

New Report

Close