Skupljao novac za teško bolesnu suprugu pa prokockao više od 4 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. travanj 2021. u 09:39
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Putem medija uputio je javni apel za novčanom pomoći radi liječenja bolesne supruge. Ljutić je pritom dovodio u zabludu potencijalne donatore kako će novac koristiti za liječenje supruge.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv Dine Ljutića (37) kojeg tereti da je prao novac prikupljen putem javnog apela za liječenje onkološki bolesne supruge.

Ljutića, za kojeg je tužiteljstvo u priopćenju navelo samo njegovu dob, optužnica tereti da je od 22. studenog 2019. do 28. prosinca 2020. godine, s namjerom da si pribavi protupravnu imovinsku korist, putem medija uputio javni apel za novčanom pomoći radi liječenja bolesne supruge. Ljutić je pritom dovodio u zabludu potencijalne donatore kako će novac koristiti za liječenje supruge.

Prema optužnici, Ljutić je 4,6 milijuna kuna koje su uplatile fizičke i pravne osobe koristio za svoje vlastite potrebe i uplaćivao ga na svoje privatne račune, a kako bi prikrio porijeklo novca trošio ga je i u igrama na sreću.

Ljutić je novac u iznosu većem od četiri milijuna kuna više puta mjesečno transferirao na račune igara na sreću, preciziralo je tužiteljstvo.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Komentirajte prvi

New Report

Close